İdlib ve Halep'te pazar yerlerine saldırı

- Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının İdlib ve Halep'teki pazar yerlerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırılarda 28 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
İdlib ve Halep'te pazar yerlerine saldırı

İDLİB/HALEP (AA) - Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Halep ve İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelere vakum bombasıyla düzenlediği saldırılarda 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in Tirmanin beldesindeki bir mazot pazarına vakum bombasıyla düzenlediği saldırıda 18 sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Rus uçaklarının yaralılara yardıma gelen gelen sivil savunma ekipleri ve halkı da misket bombasıyla vurduğu belirtildi.

Yetkililer ayrıca, rejime ait savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki eski Halep'te de pazar yerini bombalaması sonucu 10 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı. Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

- "Rejim sivilleri vurarak muhaliflerden intikam alıyor''

Öte yandan yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, muhalif grupların Kastello ve Mellah bölgesindeki yoğun hava saldırıları karşısında Halep'in merkezinde birçok yerde yeni cephe hatları açtığını ifade etti.

Ebu Ammar şunları söyledi:

''Muhalifler, rejimin Kastello ile Mellah bölgelerine yoğun saldırılarına karşısında kent merkezindeki Kellese ve Bab Antakya semtinde Esed güçlerinin olduğu bölgelere yeni operasyonlar başlattı. Söz konusu bölgelerde muhalifler tarafından sıkıştırılan Esed güçleri ise kentte sivilleri vurarak muhaliflerden intikam alıyor.''

Yorumlar