IBRD'den Kazakistan’a 1 milyar dolar kaynak

- Kazakistan, bütçe açığının kapatılması için Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasından 1 milyar dolar borç alacak

Google Haberlere Abone ol
IBRD'den Kazakistan’a 1 milyar dolar kaynak
ASTANA (AA) - Kazakistan Maliye Bakanı Bahıt Sultanov, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasından (IBRD) 1 milyar dolar kredi kullanacağını ve söz konusu finansmanın 2016 yılının bütçesinin açığının kapatılması için kullanılacağını bildirdi.

Sultanov, Kazakistan ile IBRD arasındaki borç anlaşması hakkındaki yasa tasarısının ele alındığı Parlamento oturumunda yaptığı konuşmada, 1 milyar dolarlık kredinin 20 yıl süre ile alınacağını ve bütçe açığının kapatılması için kullanılacağını ifade etti.

İlk görüşmelerde kredi rakamının 2 milyar olduğunu, ancak daha sonra 1 milyara düştüğünü belirten Sultanov, “İhtiyaç olursa 2 milyar dolar alabiliriz. Ancak şimdilik böyle bir gereksinim duymuyoruz.” dedi.

Sultanov, söz konusu paranın, sağlık, eğitim alanlarında ve tekelciliğe karşı tedbirlerin alınması için kullanılacağını kaydederek, Parlamento milletvekillerinden kredi ile ilgili anlaşmayı desteklemelerini istedi.

Oturumda “Kazakistan ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası arasındaki borç anlaşması” hakkındaki yasa tasarısı Parlamento tarafından onayladı.

Yorumlar