İBB'den engelliler için boğaz turu

- İSEM Florya Engelliler Yaz Kampı'nda misafir ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen engelli ve ailelerine bir boğaz turu düzenledi

Google Haberlere Abone ol
İBB'den engelliler için boğaz turu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), Florya Engelliler Yaz Kampı'nda misafir ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen engelli ve ailelerine boğaz turu düzenledi.

İSEM'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından erişilebilirlik esaslarına uygun özel donanıma sahip vapurlarla gerçekleştirilen boğaz gezisine Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen engelli ve ailelerinin ilgisi büyük oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen vapur gezisine, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'dan gelen yaklaşık 100 engelli ve ailesi katıldı.

İstanbul'u daha önce hiç görmemiş engelli ve aileleri için tertip edilen boğaz gezisinde engelli ve aileleri, Kadıköy, Üsküdar, Beykoz, Sarıyer, Rumelihisarı, Ortaköy, Beşiktaş kıyılarını izleme fırsatı buldu. Boğazın eşsiz güzelliklerine hayran kalan engelli ve aileleri, gezi esnasında vapurda kendileri için özel gerçekleştirilen eğlence aktivitelerine de katılarak renkli görüntüler oluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü, nisan - ekim ayları arasında Yaz Kampı'na katılan bütün engelli ve ailelerine her hafta ayrı ayrı olacak şekilde 28 boğaz turu düzenleyecek. Engelliler için özel donanıma sahip vapurlarla yapılacak turlar; Beşiktaş iskelesinden başlayıp Karadeniz yönünde Zekeriyaköy'e kadar her iki yakanın bütün kıyıların gezileceği bir rotaya sahip olacak.

Yorumlar