İBB yardım ekipleri Makedonyalılara yardım etti

- Ülkede 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından bölgeye giden yardım ekipleri, 930 bin 500 litre su tahliye etti, 4 bin 750 metre yol, 328 yaşam mahali, 280 kanal temizledi

Google Haberlere Abone ol
İBB yardım ekipleri Makedonyalılara yardım etti

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve civarında etkili olan, 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından afet bölgesine giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri, Makedonyalıların yaralarını sarmasına yardım etti.

Ekipler, 11 günlük yardım faaliyetleri kapsamında, 930 bin 500 litre su tahliye etti, 4 bin 750 metre yol, 328 yaşam mahali, 280 kanal temizledi.

Ekipler, sel felaketinin meydana geldiği bölgedeki yardım çalışmalarını tamamlamalarının ardından da mehter marşları eşliğinde, yardım çalışmalarında kullanılan araçları bayraklarla süsleyerek Üsküp'te şehir turu attı.

İstanbul Avrupa Yakası İtfaiye Müdür Yardımcısı Ramiz Sümbül, selzedelerin yaralarını bir nebze sarabilmiş olmanın mutluluğuyla ülkeden ayrıldıklarını söyledi.

Sümbül, Makedonya vatandaşlarının Türk milletine teveccühünün iyi ve kötü günde, yan yana olmanın bir sonucu olduğunu ifade ederek, "Bugün bunun tekrarlanması bu dostluğun, kardeşliğin yeniden tazelenmesi büyük bir mutluluk yarattı." dedi.

Bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını temennisinde bulunan Sümbül, "Herkes görüyor ve biliyor ki Türk milleti, dünyanın her yerinde, nerede mağdur ve mazlum varsa yanında olmuştur." diye konuştu.

Yarım ekibi koordinatörü Fahrettin Paketçi de Makedonya'yı memleketleri gibi gördüklerini belirterek, "Biz burayı başka bir memleket olarak görmüyoruz. Biz buraya yardım etmeye gelmedik, kardeşlik görevimizi yapmaya geldik." şeklinde konuştu.

Üsküp ve civarındaki bazı ilçelerde etkili selde 22 kişi hayatını kaybetmiş, bölgede büyük maddi hasar oluşmuştu. Selin yaşandığı gece kaybolan 16 aylık bir bebek ise hala bulunamadı.

Yorumlar