İBB Gençlik Meclisi yeni eğitim-öğretim yılında iddialı

-1,5 milyondan fazla gence ulaşan İBB Gençlik Meclisi, yeni eğitim ve öğretim yılında da gençler için proje üretmeye devam edecek

Google Haberlere Abone ol
İBB Gençlik Meclisi yeni eğitim-öğretim yılında iddialı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi'nin, yeni eğitim öğretim yılında da gençler için iddialı projeler üretmeye devam edeceği bildirildi. Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamada, meclisin 5. döneminde, bünyesindeki kulüplerle yaklaşık 2 yıl boyunca proje üreterek, bunları hayata geçirdiği ifade edildi.

Gençlik Meclisi'nin, birbirinden farklı 700'den fazla etkinliğe imza atarak 1,5 milyondan fazla gence ulaştığı belirtilerek, İstanbul'da yaşayan 5 milyon gencin, sosyal dayanışma, bilim, kültür, sanat ve spor alanındaki projelere dahil olmaları, programlara katılarak yeteneklerini keşfetmeleri ve söz sahibi olmalarını hedeflediği aktarıldı.

Meclisin, güvenilir, yenilikçi, katılımcı, adil, paylaşımcı, dinamik, üretken ve duyarlı bir İstanbul gençliği meydana getirmek için çalıştığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Gençlik Meclisi, gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik çalışmalar gerçekleştirmesinin yanı sıra onların fikir ve projelerine de önem veriyor. Meclis, geliştirilen projelerden mümkün olduğu kadar çok sayıda gencin faydalanmasını arzu ediyor. Gençlere projelerini hayata geçirmeleri konusunda yardımcı olurken, bireyleri bir gruba dahil edip, onlara birlikte bir şeyler başarmanın mükemmelliğini hissettirmeyi amaçlıyor. Gençlere organizasyonlar ve çalışma hayatı konusunda tecrübe kazandırmak da İBB Gençlik Meclisi'nin hedefleri arasında."

Meclisin, 5. döneminde yüzde 35 lise, yüzde 40 oranında bayan temsilciyi bünyesinde bulundurduğu, bu kapsamda İstanbul'daki bütün gençlik yapılanmalarını temsil eden bir organizasyon haline geldiği vurgulanan açıklamada, yeni dönemde oluşturulan mükemmellik politikası ve kalite süreçleriyle kurumsal bir yapıya kavuştuğu bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bağlı olarak çalışan İBB Gençlik Meclisi'nin, yeni eğitim-öğretim yılında da iddialı olduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Meclis, tüm kaynaklarını okuyan, düşünen, araştıran, öz güveni yüksek, bilim, kültür, sanat ve sporla yakından ilgili, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretici, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı bir İstanbul gençliği yetiştirmek için kullanıyor. Gençlik Meclisi, gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etmek, iş birliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yaparak, eğitim, sosyal dayanışma, bilim, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda projeler üretmek, destekleyici politikalar geliştirmek, uygulamak ve tüm İstanbul gençliğinin bu çalışmalardan mümkün olduğunca faydalanmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor."

Yorumlar