İbadi, ABD Başkanı Obama ile görüştü

-Irak Başbakanı İbadi, ABD Başkanı Obama ile telefonda iki ülke ilişkileri, siyasi, güvenlik ve ekonomik gelişmelerle terörle mücadeleyi görüştü

Google Haberlere Abone ol
İbadi, ABD Başkanı Obama ile görüştü

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İbadi ve Obama'nın iki ülke ilişkileri, Irak'taki güvenlik, siyasi ve ekonomik gelişmeleriyle terörle mücadele kapsamında DAEŞ'e karşı gerçekleştirilen "zaferleri" görüştüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, Obama, Irak'ta son günlerde yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerden için ülke halkı ve İbadi'ye başsağlığı dileyerek, ABD'nin terörle mücadelesinde Irak'a tam desteğini ifade etti.

- "Destek artacak"

Obama, Irak'a petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten dolayı geçirdiği mali krizi aşması için desteklerinin artacağını aktardı.

Iraklı güçlerin Enbar'a bağlı Rutba bölgesini DAEŞ'ten geri almasından dolayı Obama, tebriklerini iletti.

Obama ayrıca Irak'a güvenlik riskiyle mücadele etmesi için uzmanlık alanında gerekli desteği sunmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

- "Felluce'yi yakında kurtaracağız"

Irak Başbakanı İbadi de ülke topraklarını terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonlarının sürdüğünü anlatarak, Enbar'a bağlı Felluce'yi yakında örgütten kurtaracaklarını ve ardından geri kalan tüm ülke topraklarını kurtarmaya yöneleceklerini söyledi.


Yorumlar