Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin 1377. yılı

- Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Altun: - "15 Temmuz'da yaşanan büyük darbe girişimi, İslam dininin FETÖ terör örgütü tarafından kullanılarak, hem Türkiye'yi yok etme hem de mezhep ve dünya savaşı çıkarma projesiydi" - "DEAŞ ve El Kaide terör örgütlerinin tüm dünyayı Kerbela'ya çevirdiklerini ve İslam'a ne kadar büyük zarar verdiklerini esefle görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin 1377. yılı

İSTANBUL (AA) - Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "15 Temmuz'da yaşanan büyük darbe girişiminin, İslam dininin FETÖ terör örgütü tarafından kullanılarak, hem Türkiye'yi yok etme hem de mezhep ve dünya savaşı çıkarma projesi" olduğunu belirtti.

Altun, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bugün ne yazık ki 14 asır geçmesine rağmen Yezid'in zihniyetini taşıyan zalimler ve onların kullandığı cahillerin emperyalizmin taşeronluğunu yaptığını, tüm bu vahşetleri İslam adına yaptıklarını lanse ederek, Kerbela'dan sonra İslam dinine en büyük zararı vermeye devam ettiklerini kaydetti.

Barış ve sevgi dini olan İslam'ın tüm dünyada "terör, insan ayrımı, saltanat, zulüm, katliam, medeniyet düşmanlığı, kadın düşmanlığı, demokrasi ve farklılık düşmanlığı vahşetleri" ile anılmasının ruhu incittiğini anlatan Altun, "Çünkü biz bu yaşananların tam tersiyiz. Hz. Ali'nin hariciler, Emeviler ve şu an onları takip eden Vahabiler için söylediği gibi 'Onlar ceketlerini ters giymişlerdir.' Zalimler ve cahiller dinin tam tersi olan Kerbela benzeri vahşetleri bu çağda da devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı.

Yezid'in Hazreti Hüseyin'e, kendisine destek olduğu takdirde saraylara, saltanatlara ortak edeceğini defalarca teklif ettiğini hatırlatan Altun, ancak onun, hak yolunda zulme karşı boyun eğmeden onurlu ölmeyi tercih ettiğini aktardı.

- "FETÖ'yü halkın gücü engelledi"

Fermani Altun, ne yazık ki bugün tüm dünyada aynı Yezid zihniyetinin fazlasıyla hortlatıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Din adına insanlar yakılarak, boğazlanarak, kadınlar pazarlarda satılarak, farklı düşüncede ve inançta olan insanlar düşman görülüyor. Geçmişte yalnız Kerbela'da yaşanan vahşetin aynısı bugün beş kıtada yaşanmaktadır. Tüm dünya insanlığı bu vahşetlerin korkusu içine girmiştir. 21. yüzyılda dünya emperyalizminin temsilcisi olan ülkeler, İslam ülkelerindeki diktatörleri taşeron olarak kullanarak, cahil karanlık güçler vasıtasıyla bu vahşetleri yaratarak dünyada İslam içi savaşların kilometre taşlarını oluşturmuşlardır. Bütün dinler insanların kurtuluşu için gelmiştir. Fakat bu dinlerin gerçek ve doğrusunu ehli kamil ve alimler bilir ve uygularlar. Alimler ve ehli kamiller, ittifakta yarışırlar, böylelikle insanların hak yolunda olmalarını sağlarlar. Cahillerin serveti günlük çıkar ve kavgadır, zalimlerin taşeronluğunu yapmaktır."

Sevgide, dostlukta, ilimde, dayanışmada, paylaşmada, yüksek ahlakta ve nefsini aşmada yarışmanın ana zemininin muhabbette yarış olduğunu vurgulayan Altun, en büyük servetin, bu değerlere sahip olma ölçüsü olduğunu belirtti.

İnsanlarda ırk, din, mezhep, bölge, cinsiyet, farklılık ayrımı yapanların büyük günah işlediklerini aktaran Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çağımızda din adına yaşanan vahşetlerin ne kadar korkunç boyutta olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz. Kerbela'dan süregelen kan dökülmeleri, asırlardır İslam dininin kullanılarak günümüze kadar aynı zihniyet tarafından devam etmesidir. 15 Temmuz'da yaşanan büyük darbe girişimi, İslam dininin FETÖ terör örgütü tarafından kullanılarak, hem Türkiye'yi yok etme hem de mezhep ve dünya savaşı çıkarma projesiydi. Dış dünyadaki emperyalizmin ve siyonizmin 21. yüzyılda FETÖ vasıtasıyla hazırladığı bu korkunç proje, halkın gücü ile engellenmiştir. DEAŞ ve El Kaide terör örgütlerinin tüm dünyayı Kerbela'ya çevirdiklerini ve İslam'a ne kadar büyük zarar verdiklerini esefle görüyoruz. Hazreti Hüseyin'in mücadelesi özgürlük, hürriyet, hak ve hukuk mücadelesidir. Tüm insanlığın ortak değeri olan insanın insan olabilmesi mücadelesidir. Birlik ve kardeşlik her alanda beraber olabilmektir. Çünkü tüm insanların ortak değeri aynı, farklı değerleri de aynıdır. Bunları yanlış kullananlar zalimler ve cahillerdir. Hazreti Hüseyin'in felsefesi, mücadelesi ehlibeytin Kur'an-ı Kerim'in ve Hazreti Resulullah'ın hak yoludur. Kerbela şehitlerinin, insanlık, hak, hukuk, hürriyet özgürlük uğruna canlarını veren tüm yüce şehitlerin ruhları şad olsun."

Yorumlar