Husilerin Yemen müzakere heyeti Irak'ta

Yemen müzakerelerine Husiler adına katılan heyetin, Irak'ın başkenti Bağdat'a geldiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Husilerin Yemen müzakere heyeti Irak'ta

BAĞDAT (AA) - Yemen müzakerelerine Husiler adına katılan heyetin, Irak'ın başkenti Bağdat'a geldiği bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, AA'ya yaptığı açıklamada, Yemen'den gelen Husi heyetinin Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile Yemen krizini görüşeceğini belirtti.

Heyetin Kuveyt'teki müzakerelere katılan isimlerini kapsadığını belirten sözcü, Caferi'nin yanı sıra bazı siyasetçilerle de görüşecekleri bilgisini paylaştı.

Açıklamada Irak'ın Yemen krizine yönelik tutumunun değişmediğinin altını çizen Cemal, ülkesinin Yemen politikasının "tarafları diyaloğa çağırmak ve ülkedeki savaşı sona erdirmek" şeklinde olduğunu savundu.

Cemal, Yemen krizinin çözümünde dış müdahaleye karşı olduklarını ve hükümetin kurulmasının Yemen halkına bırakılmasını istediklerini dile getirdi.

Husi heyetine başkanlık eden Muhammed Abdusselam da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak ziyaretlerinin resmi bir ziyaret olduğunu kaydetti.

Yemen'de Husiler ile devrik lider Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC), 28 Temmuz'da devlet işlerinin idaresi için Yüksek Siyasi Konsey kurduklarını açıklamıştı. Uluslararası toplum tarafından tanınmayan konseyde Salih yanlıları ile Husilerin 5'er üyesi bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Salih ve Husilerin heyetinde yer alan isimlerle, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Yemen krizi için önerdiği yol haritası bağlamında gelecek müzakere turuna hazırlık kapsamında görüşmesi bekleniyor.

Bağdat'a gelen Husi heyetinin, buradaki temasları sonrası İran ve Lübnan'ı da ziyaret edeceği ifade ediliyor.

Yorumlar