Husiler ile Salih'in partisi GPC'nin "yüksek siyasi konsey" kurması

- Islah Partisi, Husilerle GPC arasında imzalanan anlaşmayı, "barış için harcanan çabaları boşa çıkarma" olarak değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
Husiler ile Salih'in partisi GPC'nin "yüksek siyasi konsey" kurması

SANA (AA) - Yemen'de Islah Partisi, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) arasında imzalanan anlaşmanın, ülkede barışın tesis edilmesi için uluslararası düzeyde sarfedilen çabaları boşa çıkarmayı amaçladığını belirtti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yakınlığıyla bilinen Islah Partisince yapılan yazılı açıklamada, "Husiler ile GPC arasında varılan anlaşma, açık bir meydan okuma, gerilimi tırmandırma ve Yemen'deki darbenin sonlandırılması için harcanan mesaiyi boşa çıkarmayı hedefleyen bir adımdır." ifadesine yer verildi.

Uluslararası camianın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2216 sayılı kararının uygulanması konusunda ihmalkar davrandığının belirtildiği açıklamada, anlaşmanın, Salih'in darbenin başından bu yana işlenen her suça ortak olduğunu gösterdiği kaydedildi.

GPC'yi temsilen partinin başkan yardımcısı Sadık Emin Ebu Ra's, dün Husiler ile GPC arasında "ulusal siyasi anlaşma" imzalandığını bildirmişti. Taraflar arasında imzalanan ve ülkenin yönetim kadrosunun görev tanımının belirleneceği "ulusal siyasi anlaşma" gereğince, devlet işlerinin idaresi için kurulacak yüksek siyasi konsey, GPC ile Husi temsilcilerin eşit miktarda yer aldığı 10 üyeden oluşacak ve yönetim görevi taraflar arasında sırayla ifa edilecek.

Yorumlar