Hulusi Akar'dan TBMM'ye ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TBMM Başkanı Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar'dan TBMM'ye ziyaret
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Şu ortaya konuldu; Türkiye'de darbe dönemleri kapandı. Milletin sistemine sahip çıkması, demokrasiyi özümsemesi güzel hadisedir. 80 milyonluk kitle, dünyanın sayılı devletiyiz, kültür coğrafyamız çok geniş. Böyle bir devletin darbeyle yönetilmesi mümkün değil." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, FETÖ'nün darbe girişiminde Meclisin bombalanarak ağır hasar görmesinden dolayı, kuvvet komutanlarıyla birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 45 dakikalık ziyaretin basına açık bölümünde konuşan Kahraman, sözlerine, "Milletçe bir badireyi atlattık. Bu badireden çıkışta büyük emeğiniz var. Bir grubun harekete geçmesi, silahlı kuvvetlerimizi ilzam etmez. Bu ve benzeri felaketlerden Cenabı Hak milletimizi, devletimizi, ordumuzu, insanımızı korusun." diyerek başladı.

Orgeneral Akar da Kahraman'a, "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "Ülkemizin en yüksek kurumu, yasama organı Gazi Meclisimize bu şekilde saldırıda bulunulması, bunun da asker elbisesi giymiş teröristler, hainler tarafından yapılması biz gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden yaralamıştır, derinden üzmüştür. Bu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekten kara bir lekedir. El birliğiyle çalışmak suretiyle Allah'ın bize bu pisliği, lekeyi silme fırsat ve imkanı vermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa dileyen Kahraman, şunları söyledi:
"Bunu yapanlar Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki elbise değiştirenlerdir, şanlı ordumuz değildir. Dönemimiz, içinde bulunduğumuz dünya şartları demokratik sistemlerin hakim olduğu şartlardır. Bir musibet bin nasihattan evladır sözü var. Bundan da çıkaracağımız dersler var.
Şu ortaya konuldu, Türkiye'de darbe dönemleri kapandı. Milletin sistemine sahip çıkması, demokrasiyi özümsememiz güzel bir hadisedir. İçinde bulunduğumuz dünyada diktaların halkını refah içinde yaşatması mümkün değil. Böyle 80 milyonluk bir kitle ve dünyanın sayılı devletiyiz, kültür coğrafyamız çok geniş. Böyle bir devletin darbeyle yönetilmesi mümkün değil. Muhakkak ki bir şeyler var. Onlar zaman içinde belli olacak.

Bizler Meclisi açtık. Ben sesi duydum, arkasından bizim 'Beylerbeyi Sarayı'ndaki nöbetçilerin silahları alındı' diye bana intikal etti. Sizler sefere çıkarken abdest alırsınız ya, aldık abdestimizi, doğru buraya. Herhangi bir yerden telkin, teklif, tavsiye almadan siyasi tarihe sahip çıkmak lazım ve milletçe, birlikte sahip çıkıldı. Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağırması en müessir hadise oldu. Halk hala demokrasi nöbeti tutuyor.

TSK'da bazı kayıplarımız var, içinde bazı sıkıntılar var ama inanıyorum ki yapı sağlam. Yüzlerce yıla dayanan yapısı var ve inşallah en kısa zamanda yaralarımızı saracağız."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da bunu temenni ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Siyasi iradenin direktif ve talimatları doğrultusunda gerekli tedbirler alındı, alınmaya devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda tam emir komuta içinde. Yaralarımızı sarmaya başladık. Milletimizin bu konuda hiçbir tereddütü olmasın. Tam emir komuta esastır. Milletimizin emrinde, milletimizin, ülkemizin güvenliği için yapılması gerekenleri yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bunda da muvaffak olacağız.

Bugüne kadar olduğu gibi her türlü terörle, her türlü teröristle Doğu, Güneydoğu başta olmak üzere yaptığımız çalışmalar ortada. Bunu yaparken asker-sivil, asker-polis ayrımı olmaksızın omuz omuza kucak kucağa, el birliği, güç birliği içinde, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içinde çalışıp ülkemizin güvenliğine, refahına elimizden gelen katkı neyse sağlamaya çalışacağız."
TBMM Başkanı Kahraman, asayişi sağlayan, terörü önleyen güçlü TSK beklentisi içinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin ekonomisinin gelişmekte olduğunun altını çizen Kahraman, "Türkiye ne zaman zıplama noktasındadır, birileri mani olmak ister. Çok şükür bu önlenmiş oldu. Sizin dirayetiniz, komutanlarımızın dirayeti... Allah razı olsun. Peygamber ocağı deriz. Milletimizde bu şuur var. Ordumuza bir leke gelmeyecektir evelallah." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, hainlerin, haydutların da durumu idrak ettiğini ve heveslerinin kursaklarında kaldığını ifade ederek, "Vatanperver, bayrağını, memleketini seven bir insan bu hareketi yapamaz. Tankı milletine çeviremez. Boğaz köprüsünün kulesine çıkıp oradan insanını öldüremez." dedi.
Orgeneral Akar da tarihte bunun çeşitli örnekleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Bazı milletler bunu yaptılar ama kendi milletine karşı yapmadılar, bu kadar hain olamadılar. Başka milletlere karşı bu hainliği yaptılar. Keskin nişancılar birçok masum insanı katledebildi. Burada hiç görülmemiş bir örnek, kendi milletine karşı bunu düşünebildiler. Bunları şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. İnanıyorum ki bu insanlar Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacak, layık oldukları cevabı alacaklardır. Ümidimiz, gayretimiz bu. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayretiyle yine o Mehmetçik ruhuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Basına kapalı devam eden görüşmenin ardından Kahraman, Orgeneral Akar ve beraberindekilere, Meclisin bombalanan bölümünü gösterdi.

Meclise ilk bomba atıldığında Genel Kurul'da olduklarını hatırlatan Kahraman, bombalanan yerle Genel Kurul arasındaki mesafenin çok yakın olduğunu söyledi.

Orgeneral Akar, kendisini uğurlayan TBMM Başkanı Kahraman ile ayak üstü bir süre daha sohbet etti. Akar, bu sırada, "Tekerrür etmeyecek, etmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz." dedi.

Yorumlar