Hükümlü Tekin'in Türkiye'ye iade edilmesi

- Adliyede işlemleri tamamlanan Mehmet Ali Tekin, Metris Cezaevi'ne gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Hükümlü Tekin'in Türkiye'ye iade edilmesi

İSTANBUL (AA) - Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok'un öldürülmesi olaylarına ilişkin "Umut'' operasyonu kapsamında açılan davada, "Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu örgütünü kurmak ve yönetmek" suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve Azerbaycan'dan Türkiye'ye iade edilen Mehmet Ali Tekin, cezaevine gönderildi.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye iade edilen Tekin, Atatürk Havalimanı'ndan alınarak getirildiği Bakırköy Adliyesi'ne girişte, "Selam Tevhid örgütünün sahte uygulayıcıları şu an hapiste. İnşallah onlardan bir gün hakkımızın hesabını soracağız.'' dedi.

Tekin, Taşra İnfaz Bürosunda işlemleri sürerken, ailesiyle görüştü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkartılan Tekin, ''Selam Tevhid örgütü uydurmasıyla bizi gözaltına aldıran Fetullah Gülen ile ekibi bu dünyada olmasa öbür dünyada bize hesap verecek, bu dünyada hesap verecek inşallah.'' diye konuştu.

Mehmet Ali Tekin, daha sonra Metris Cezaevi'ne gönderildi.


- Olayın geçmişi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Ocak 2013'te, "Umut" operasyonuna ilişkin açılan davada, Mehmet Ali Tekin, Hasan Kılıç ve Ekrem Baytap'ı "Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu örgütünü kurmak ve yönetmek" suçlarından 12 yıl altışar ay hapse mahkum etmişti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 10 Nisan 2014'te onamıştı.

Kırmızı bültenle aranan Tekin, İran'dan Nahçivan'a geçerken gözaltına alınmış ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir cezaevine konulmuştu.

Türkiye'nin talebi üzerine iade edilmesine karar verilen Tekin, Türk Hava Yolları'nın Bakü-İstanbul seferini yapan TK 333 sefer sayılı uçağıyla getirildiği Atatürk Havalimanı'ndan Bakırköy Adliyesi'ne götürülmüştü.

Yorumlar