HUDER Genel Başkanı Kaya:

- "Sayın Kılıçdaroğlu bu açıklamasından (başkanlık sistemine ilişkin) vazgeçtiğini beyan etmez ise hakkında suç duyurusunda bulunacağız" - "Bu alenen halkı kışkırtmaktır. Toplumun huzur ve barışına karşı bir saldırıdır. En temel insan hakkı olan yaşama hakkını tehdittir. Anayasal düzeni ıskata davettir. Antidemokratik bir tutumdur"

Google Haberlere Abone ol
HUDER Genel Başkanı Kaya:

ANKARA (AA) - Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı Avukat Hüseyin Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili açıklamasından vazgeçtiğini beyan etmemesi durumunda, hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Kaya yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" şeklindeki sözünü, "Alenen halkı kışkırtmaktır. Toplumun huzur ve barışına karşı bir saldırıdır. En temel insan hakkı olan yaşama hakkını tehdittir. Anayasal düzeni ıskata davettir. Antidemokratik bir tutumdur." şeklinde değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini kınayan Kaya, "Sayın Kılıçdaroğlu bu açıklamasından vazgeçtiğini beyan etmez ise hakkında suç duyurusunda bulunacağız." ifadesini kaydetti.

Yorumlar