HÜDA PAR Genel Sekreteri Yavuz:

- "PKK'nın şehirlere taşıdığı ve Kürt gençlerinin ölümüne, şehirlerin harabe haline gelmesine sebep olan devrimci halk savaşı konsepti resmen çökmüştür"

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR Genel Sekreteri Yavuz:

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, "PKK'nın şehirlere taşıdığı ve Kürt gençlerinin ölümüne, şehirlerin harabe haline gelmesine sebep olan devrimci halk savaşı konsepti resmen çökmüştür." dedi.

Yavuz, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin çatışmalı süreç olduğunu belirtti.

Yaşanan sürecin, doğu illerinden Edirne'ye kadar etkilerinin bulunduğunu vurgulayan Yavuz, "PKK'nın şehirlere taşıdığı ve Kürt gençlerinin ölümüne, şehirlerin harabe haline gelmesine sebep olan devrimci halk savaşı konsepti resmen çökmüştür. Geriye de bir yıkım ve enkaz bırakmıştır." ifadesini kullandı.

Yavuz, bölge halkının, örgüte ve örgütün şemsiyesi altında siyaset yapan partiye huzuru, barışı ve sükunet ortamını temin etmesi için açıktan bir kredi verdiği bildirdi.

Örgütün, halkın bu desteğini ve mesajını yanlış anladığını vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu aslında savaşmadan, Mecliste sivil ve siyasal yolları sonuna kadar kullanarak bu meseleyi çözme mesajıydı. Siyasete verilen desteği maalesef silaha verilen destek şeklinde anladı ve algıladı. Bunu devrimci halk savaşına bir gerekçe kılarak hem halka hem de huzura ve barış ortamına çok ciddi zarar verdi. Biz bunu şiddetli bir şekilde eleştiriyoruz. Artık bunun açığa çıktığını, bunun bir yol olmadığını, gençlerin ölümüyle neticelenen, halka zarar veren, askerin, polisin ölümüyle neticelenen bu şiddet sarmalının bir an önce sone erdirilmesi ve örgütün şehirlere taşıdığı mantığını geri çekmesini gerektiğini ifade ediyoruz."

- Yeni anayasa

Diğer önemli gündem maddelerinden birisinin de yeni anayasa çalışmaları olduğuna değinen Yavuz, 27 Mayıs darbesiyle Türkiye'de vesayet kurumlarının ihdas edildiğini savundu.

Darbelerle yüzleşmek ve şu anda var olan sorunların ortadan kaldırılması için toplumsal bir mutabakat oluşturulmasını öneren Yavuz, "İktidar partisi muhalefetle sadece Meclis'teki değil dışındaki partilerle mutlaka bir uzlaşı içerisine girmelidir. Konu Anayasa Komisyonu'na getirilmeli ve hangi parti kaçarsa kaçsın bunu kamuoyuyla paylaşmalıdır. Uzlaşma olmazsa da dahi sırf yeni bir anayasanın oluşturulması için sineyimillete dönmeli ve bunu da bir erken seçim gerekçesi yapmalıdır." dedi.

Yorumlar