HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Temel:

- "Eğer hayırlı, selametli bir toplum istiyorsak ve bu toplumda herkesin kardeşçe, bir arada hayatlarını, yaşamlarını sürdürmesi gerekiyorsa hepimiz beraber bu işe el atmalıyız"

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Temel:

MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından iftar programı düzenlendi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, düğün salonunda düzenlenen programda İslam coğrafyasındaki sıkıntılara değindi.

Ailenin bozulmasıyla toplumun da bozulduğunu belirten Temel, yanlış icraat, teşhis ve uygulamalar sonucunda İslam ümmetinin kan ağladığını söyledi.

Temel, şunları dile getirdi:

"Her tarafımız kan ağlıyor. Neden? Bizim icraatlarımızın, yapıp ettiklerimizin neticesidir bu. Eğer biz hayırlı, selametli bir toplum istiyorsak ve bu toplumda herkesin kardeşçe, bir arada hayatlarını, yaşamlarını sürdürmesi gerekiyorsa hepimiz beraber bu işe el atmalıyız. Nefsimizden, çoluk çocuğumuzdan başlamak suretiyle Müslüman toplumu oluşturmalıyız.”

Bölgedeki olaylara da değinen Temel, İslam'ın sahiplenilmesiyle hem dünyanın hem de ahiretin kazanılacağını vurguladı.

Temel, "Zenginlik kaynaklarımızı sömürerek kendilerine maddeye dayalı medeniyeti inşa ettiler. Paralarımızla, zenginliklerimizle bombaları, füzeleri üretip şu anda başımıza yağdırıyorlar. Dolayısıyla uyanmalıyız, kendimize gelmeliyiz, silkinmeliyiz. Hiçbir ayırım gözetmeksizin kardeş olmalıyız. 'Kardeş' dediğimiz zaman önce bölge halkı birbirimizi sevelim, kardeş olalım. Emniyet içinde yaşamak bizim de hakkımız değil mi?" görüşünü paylaştı.

Yorumlar