'Hububat üreticisi bu yıl altın yılını yaşıyor'

- Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altıntel: - "Bu yıl çiftçimiz verim, kalite ve müdahale alım fiyatlarından çok memnun. Yüzde 30 rekolte artışı ve son 20 yılın en kaliteli buğdayı ile üreticimiz çifte bayram yapıyor. Hububat üreticisi bu yıl altın yılını yaşıyor"

Google Haberlere Abone ol
'Hububat üreticisi bu yıl altın yılını yaşıyor'

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, bu yıl üreticinin verim, kalite ve müdahale alım fiyatlarından çok memnun olduğunu belirterek, "Yüzde 30 rekolte artışı ve son 20 yılın en kaliteli buğdayı ile üreticimiz çifte bayram yapıyor. Hububat üreticisi bu yıl altın yılını yaşıyor." dedi.

Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada buğday hasadının devam ettiğini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday alım fiyatının bu yıl için ton başına 910 lira olarak belirlendiğini anımsatan Altıntel, üreticilerin fiyatlardan çok memnun olduğunu aktardı.

Buğday veriminin de 700 kilograma kadar çıktığına işaret eden Altıntel, geçen yıl bu verimin en fazla 400 kilogram olduğunu hatırlattı.

Verim, fiyat ve kalitenin iyi olmasının gerçekten üreticiler kadar kendilerini de mutlu ettiğini vurgulayan Altınel, şöyle devam etti:

"Bu yıl çiftçimiz verim, kalite ve müdahale alım fiyatlarından çok memnun. Yüzde 30 rekolte artışı ve son 20 yılın en kaliteli buğdayıyla üreticimiz çifte bayram yapıyor. Hububat üreticisi bu yıl altın yılını yaşıyor. TMO'da alımlarını hızla sürdürüyor. TMO bu yıl 125 bin ton buğday alımı gerçekleştirecek. Şu ana kadar ise 40 bin ton buğday alımı yapılmış. Tüccarın düşük fiyat vermesi nedeniyle üretici TMO'yu tercih ediyor. Ben hükümetimize ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a taban fiyatları ve ödemelerden dolayı teşekkür ederim. Çok rahat bir sezon yaşıyoruz. Rekoltemizde yüzde 30 artış oldu. Üreticimiz, bizler bu duruma nasıl sevinmeyelim?" şeklinde konuştu.

Altınel, Trakya'nın Türkiye'nin buğday ihtiyacının yüzde 7'sini karşıladığını dile getirerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da çiftçiye her türlü desteği verdiğini ifade etti.

Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan ise bu yıl kalite ve verimde ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

Üreticinin çok mutlu olduğunu aktaran Şaylan, Ramazan Bayramı'nda üreticilerin çifte bayram yaşadıklarını kaydetti.


Yorumlar