HSYK iki hakim hakkındaki iddiaları takibe aldı

- HSYK Başkanvekili Yılmaz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim Köksal Çelik ile buna yapılan itirazı reddeden hakim Çetin Sönmez ile ilgili iddiaları takip ettiklerini bildirdi - Yılmaz: "Hakimlerin bir kusuru, kastı, hatası, ihmali varsa araştırılacak ve gereken yapılacak"

Google Haberlere Abone ol
HSYK iki hakim hakkındaki iddiaları takibe aldı

ANKARA (AA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim Köksal Çelik ile buna yapılan itirazı reddeden hakim Çetin Sönmez ile ilgili konuyu takip ettiklerini bildirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Akıncılar Üssü'nde tek gözaltına alınan sivil olan ve "FETÖ'nün askeri imamı" olduğu ileri sürülen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adil Öksüz, tutuklanması istemiyle Sincan Batı Adliyesinde hakimliğe çıkarıldı.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı vererek, Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Bu karara yapılan itiraz ise Sincan'daki başka bir hakim Çetin Sönmez tarafından reddedildi.

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, iki hakim hakkındaki iddiaları takibe aldıklarını açıkladı.

Yılmaz, "Arkadaşlarımız konuyu takip ediyor. Hakimlerin bir kusuru, kastı, hatası, ihmali varsa araştırılacak ve gereken yapılacak" dedi.


Yorumlar