Hollande ve Valls'ı Twitter'dan tehdide 5 ay hapis

- Twitter üzerinden "Hollande ve Valls'i öldürmek" etiketiyle halkı silah kuşanmaya davet eden kişi, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Hollande ve Valls'ı Twitter'dan tehdide 5 ay hapis

BETHUNE (AA) - Sosyal medyada Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls'e yönelik ölüm tehdidi içeren mesaj yayınlayan kişiye, 5 ay hapis cezası verildi.

Bethune mahkemesinde bugün görülen davada, Gregory Pasqueille isimli 32 yaşındaki kişinin, 6 Temmuz tarihinde sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden "Hollande ve Valls'i öldürmek" şeklinde etiket kullanarak halkı silah kuşanmaya davet ettiği, bunun Cumhurbaşkanı Hollande ve Başbakan Valls'e yönelik tehdit olduğu belirtildi.

Savcı, Pasqueille hakkında 5 ay hapis cezası talebinde bulundu.

7 Temmuz'da gözaltına alınan Pasqueille'in paylaştığı mesajı kabul ettiği, fakat DNA testinden geçirilmeyi reddettiği belirtildi. Pasqueille'nin, polise karşı gelmek suçunu da işlediği iddia edilerek, 1 ay da bu nedenle ceza istendi.

Kendisini sistem karşıtı ve bağımsız anarşist olarak gördüğünü kaydeden Pasqueille de paylaşımı yayınladıktan sonra Paris Invalides Meydanına gittiğini ve burada polisler tarafından yakalandığını belirterek, adi suçlara karışan kişilerin DNA bilgilerinin alındığını ve kendisinin de bu bilgileri vermeyi reddettiğini söyledi.

Pasqueille'in avukatı, müvekkilinin akli dengesinin şüpheli olduğunu, "iyi ve kötüyü kavramada tereddütler yaşadığını" savunarak, sözlü bir şiddetin fiziki şiddete orantılı şekilde cezalandırılamayacağını söyledi.

Mahkeme, Pasqueille'i cumhurbaşkanı ve başbakana yönelik ölüm tehdidinden dolayı 5 ay, DNA testi yaptırmayıp resmi görevlilere karşı geldiği için de 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Fransa'da Haziran ayında da Cumhurbaşkanı Hollande'a mektup yazarak "eğer bana cevap yazmazsanız sizi öldürürüm" diyen 81 yaşındaki bir emekli diş doktoru, 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yıllardır Hollande'a mektup yazarak şikayetini ilettiğini ifade eden yaşlı adamın, sonunda böyle bir cümle kurmaktan başka şansının kalmadığını söylediği açıklanmıştı.


Yorumlar