Hollande - Abbas görüşmesi

- Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: - "Kırılgan bir yapıya sahip olan Ortadoğu'da yükselen şiddet, İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümün sağlanmasının önünde büyük bir tehdit oluşturuyor"

Google Haberlere Abone ol
Hollande - Abbas görüşmesi

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ortadoğu'da yükselen şiddetin İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümün sağlanmasının önünde büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Hollande, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Elysee Sarayı'nda kabul etti.

Basına kapalı görüşme sonrası Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın Nice'deki menfur terör saldırısı nedeniyle taziye ve destek dileklerini Hollande'a ilettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hollande, "Kırılgan bir yapıya sahip olan Ortadoğu'da yükselen şiddet, İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümün sağlanmasının önünde büyük bir tehdit oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Hollande, bölgede acilen siyasi çözüm yolunun yeniden oluşturulması gerektiğini ve Fransa'nın barış süreci çerçevesinde uluslararası toplumu harekete geçirmek için gerekli çabayı göstereceğini vurguladı.

Ayrıca, Hollande, Paris'te 3 Haziran'da yapılan "Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı"nda yakalanan dinamizmin devam ettirilerek ilerleyen aşamalarda uluslararası konferans düzenleneceğini bildirdi.

Yorumlar