Hollanda'da ibadet yerleri için yeni düzenleme hazırlığı

- Meclis, ibadet yerlerine yapılan yardımların kamuoyuna açıklanması zorunluluğuna ilişkin öneriyi kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da ibadet yerleri için yeni düzenleme hazırlığı

LAHEY (AA) - Hollanda’da muhalefet partilerinin hazırladığı, ibadet yerlerine yapılan yardımların kamuoyuna açıklanması zorunluluğuna ilişkin öneri, Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde kabul edildi.

Mecliste temsil edilen partilerin büyük çoğunluğunun destek verdiği öneriye göre, cami ve kiliseler yıllık gelirlerini ve yurt dışından yapılan yardımları açıklamak zorunda olacak.

Hükümetin, önerinin kabul edilmesiyle yasal düzenleme yapması bekleniyor. Düzenlemenin yurt dışından yapılan yardımların engellenmesini de içermesi öngörülüyor.

Meclis çoğunluğu, Müslümanlara yönelik artan ayrımcılıkla bağlantılı olarak inanç özgürlüğünün daha da güçlendirilmesi için önlemler alınması teklifini de onayladı.

Muhalefet kanadında yer alan Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) ile Sosyalist Parti (SP), geçen hafta mecliste bu konuyla ilgili yapılan tartışmada, camilere yurt dışından yapılan maddi yardımların engellenmesini istemişti.

Camilere yurt dışından aktarılan para ile Hollanda’daki Müslüman toplumunun etki altına alınmaya çalışıldığını ileri süren CDA ve SP, hükümeti bu konuda önlem almamakla suçlamıştı.

Muhalefet partilerinin eleştirilerine cevap veren entegrasyondan sorumlu Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ise Hollanda’daki toplumun etki altına alınmaya çalışılmasından endişe duymalarına karşın yardımların engellenmesinin mümkün olamayacağını dile getirmişti.


Yorumlar