Hindistan'dan turistlere etek uyarısı

ANKARA (AA) - Hindistan, yabancı turistlere ülkede etek giymemeleri uyarısında bulundu. Yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan Kültür Bakanı Mahesh...

Google Haberlere Abone ol
Hindistan'dan turistlere etek uyarısı

ANKARA (AA) - Hindistan, yabancı turistlere ülkede etek giymemeleri uyarısında bulundu.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan Kültür Bakanı Mahesh Sharma, havaalanında verilen "yapılması ve yapılmaması gereken şeyler listesinde" turistleri, etek giymemeleri ve küçük yerleşim yerlerinde gece yalnız dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Sharma, kendine yönelik eleştirilerin artmasının ardından, uyarının, "dini yerler" için geçerli olduğunu ve "turistlerin güvenliği" için söylendiğini ifade etti.

Hindistan'ın "kültürel bir ülke" olduğunu belirten Sharma, "Tapınaklar için farklı bir kıyafet kodumuz var. Giyinirken bunların unutulmamasını rica ediyoruz." dedi.

Turistlere ne giyip giymeyeceklerini söylemediklerini vurgulayan Sharma, "Sadece gece dışarı çıkarken dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz. Turistler eğer küçük kentlerde bulunuyorlarsa, geceleri yalnız dışarı çıkmamalı ya da etek giymemeliler. Hiç kimsenin kıyafetini veya düşünce şeklini değiştirmeye çalışmaya hakkımız yok." değerlendirmesini yaptı.

Sharma, geçen yıl yaptığı açıklamada da "kızların gece dışarı çıkmasının Hindistan kültüründe yer almadığını" savunmuştu.

Yorumlar