Hillary Clinton'un sağlık durumu

- Doktoru, Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton'un sağlığının "normal ve çok yerinde" olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Hillary Clinton'un sağlık durumu

NEW YORK (AA) - ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı 68 yaşındaki Hillary Clinton'un doktoru, onun "zihinsel bakımdan mükemmel durumda olduğunu" bildirdi.

Zatürre tanısı konulan ABD'nin ilk kadın başkan adayı Hillary Clinton'un seçim kampanyasından sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Clinton'un doktoru Lisa Bardack, Clinton'u çarşamba günü evinde muayene ettiğini ve sonucun "normal" olduğunu belirtti. Clinton'un uzun dönem doktorluğunu yapan Dr. Bardack, Demokrat adayın "zihinsel olarak mükemmel durumda bulunduğunu" kaydetti.

Dr. Bardack açıklamasında ayrıca, "Clinton sağlıklı kalmaya devam ediyor ve ABD başkanı olarak hizmet etmek için uygun." ifadesini kullandı.

Clinton'un, yaşına göre sağlıklı olduğunu dile getiren Dr. Bardack, kan basıncının "100/70" ve kolestrolünün ise "düşük" olduğunu aktardı. Dr. Bardack, Clinton'un tiroit ile kan inceltici haplar kullandığını açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı 70 yaşındaki iş adamı Donald Trump'ın ve taraftarlarının hedefinde yer alan Clinton'un sağlık durumu, son bir hafta içinde ABD medyasında en fazla yer alan konulardan biri oldu.

Clinton, geçen pazar günü New York'ta yapılan 11 Eylül anma törenlerinde rahatsızlanarak erken ayrılırken, ardından yapılan açıklamada "ateşinin yükseldiği" belirtilmişti. Daha sonraki açıklamada ise Clinton'un zatürre olduğu duyurulmuştu.

Yorumlar