"Hesap ödeme" cinayetine dava

- Bakırköy'deki bir lokantada hesap ödeme tartışması nedeniyle 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen İdris Alakuş hakkında, bir kez müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
"Hesap ödeme" cinayetine dava

İSTANBUL (AA) - Bakırköy'deki bir lokantada içtikleri çorbanın hesabını ödeme tartışması nedeniyle 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen İdris Alakuş hakkında, bir kez müebbet ile 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 23 Nisan 2016'da şüpheli İdris Alakuş'un Güngören'de içki içmeye başladığı, diğer şüpheli Savcı Karabulut'un gecenin ilerleyen saatlerinde Alakuş'un yanına geldiği ve daha sonra çorba içmek için Bakırköy'deki bir lokantaya gittikleri belirtildi.

Lokantada Kazım Ünlütürk ve Adem Canpolat'la çorba içen Hasan Erdem'in, Karabulut'u görünce yanlarına giderek selam verdiği, bir süre sonra şüpheli İdris Alakuş'un hesabı istediği bildirildi.

İddianamede, ''İdris Alakuş'un hesabı istediği, ancak maktulün kendisine 'sen bizim misafirimizsin, hesabı ben ödeyeceğim' demesi üzerine sinirlenen Alakuş'un 'sen benim masama geldin, hesabı ben öderim' biçiminde karşılık verdiği ve aralarında gerginlik oluştuğu, alkolün etkisiyle aşırı reaksiyon veren şüpheli Alakuş'un tavrı karşısında maktul Erdem'in 'tamam hesabı sen öde' diyerek, tartışmayı kapatmak istediği, bir süre sonra şüphelinin hesabı ödeyerek gergin biçimde mekandan ayrıldığı anlaşılmıştır. Olay yerinde kalan maktul ve diğer şüpheli Savcı Karabulut'un ise sohbet etmeye devam ettikleri, yaklaşık 15-20 dakika sonra yeniden mekana gelen şüpheli İdris Alakuş'un doğrudan maktul ve Karabulut'un oturduğu masaya yönelerek, üzerinde bulunan tabancayı çıkartarak, yakın mesafeden 2-3 el ateş ettiği ve kaçmaya başladığı, bu sırada kendisini durdurmaya çalışan Adem Canpolat ve Kazım Ünlütürk'ü de yaraladığı ve mekandan çıkıp uzaklaştığı tespit edilmiştir.'' denildi.

Şüpheli Savcı Karabulut'un savunmasında İdris Alakuş'u görmediği ve görüşmediği şeklinde ifade verdiği kaydedilen iddianamede, Karabulut ile Alakuş'un olaydan sonra 3 kez telefonla görüştüğü, Karabulut'un Alakuş ile irtibat sağlamasına rağmen bu durumu gizleyerek, şüphelinin yakalanmasını engellediği ve kaçmasına imkan sağlamak kastıyla hareket ettiği anlatıldı.

İddianamede, şüpheli İdris Alakuş hakkında ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis, ikişer kez ''öldürmeye teşebbüs'' ve ''ruhsatsız silah taşıma'' suçlarından ise 19 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüpheli Savcı Karabulut'un ise ''suçluyu kayırma'' suçundan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamenin gönderildiği mahkemece kabul edilmesiyle, sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Yorumlar