"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi

- Projeyle Türkiye'deki öğrenciler dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun yüzünü güldürdü

Google Haberlere Abone ol
"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi

İSTANBUL (AA) - "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesiyle 8 bin 848 okuldan 1 milyon iyiliksever öğrenci, Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle 2013'ten beri sürdürülen projeyle eğitim-öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklar ve gençler Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarla bir araya geliyor.

Her sınıfın, bir yetim akranının eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı proje, çocukları küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakar ve başkalarının dertleriyle dertlenen nesiller olarak yetiştirmeyi esas alıyor.

Projeyle çocukların huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken, Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma, yardımlaşma bilincinde olması ve empati geliştirmesi amaçlanıyor.

Geleceğin iyiliksever Türkiye'sini bugünden inşa etmeyi hedefleyen proje, Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluruyla anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluruyla da tüm Kur'an kurslarında da uygulanan projeye, Eğitim-Bir-Sen de destek veriyor.

Değerler eğitimi kapsamında 3 yıldır gönüllülük esasıyla yürütülen projeyle öğrenciler, yetim arkadaşlarının fotoğraf ve kişisel bilgilerini alıp, onlarla mektuplaşabiliyor. Proje kapsamında 2016 eğitim dönemi sonu itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 bini aşkın yetim çocuk 1 milyonu aşkın öğrenci tarafından desteklendi. İHH ayrıca dünya genelinde 55 ülkede 86 bin 527 yetim çocuğun da her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor.

Yorumlar