Her şehide bir fidan

- Darbe girişimi sırasında şehit edilenlerin isimleri, Çekmeköy Belediyesi ve AK Parti Çekmeköy Kadın Kolları iş birliğiyle ilçede oluşturulan Hatıra Ormanı'nda yaşatılacak

Google Haberlere Abone ol
Her şehide bir fidan

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri, Çekmeköy Belediyesi ve AK Parti Çekmeköy Kadın Kolları iş birliğiyle oluşturulan Hatıra Ormanı'nda yaşatılacak.

Merkez Mahallesi'ndeki Hatıra Ormanı'nda düzenlenen fidan dikim törenine, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Yüksel Kezban Aşık, şehit babası İhsan Ayanoğlu, 15 Temmuz gazisi Recep Ünlü ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Kansız, şehitler adına fidan dikme töreninin ayrı bir öneminin olduğunu belirterek, "Biz şehitlerimizi kalbimize gömdük. Ama onları hatırlama adına bu fidanlarla, çünkü Peygamber Efendimiz ağaç konusunda da 'Eğer kıyametin kopacağını bilseniz yine ağaç dikiniz' buyuruyor. Ağaç dikmek suretiyle onları yaşatmak, hatırlamak ayrı bir duygu. Bütün şehitlerimizin adını Cumhurbaşkanımızın emirleriyle kamu kurum ve kuruluşlarına, sokaklara, caddelere veriyoruz. Her zaman onları yaşatacağız." dedi.

Ahmet Poyraz da, darbe girişiminde bir oğlunu şehit veren bir oğlu da gazi olan İhsan Ayanoğlu'nun elini öperek başladığı konuşmasında, " İşte bir oğlunu şehit vermiş, bir oğlu da hastane de yatıyor. O baba bugün metanetiyle, vakur duruşuyla bizlerle beraber. Ülkesine, vatanına, bayrağına bağlı bir insan. Rabbim de bize onunki gibi güzel evlatlar vermeyi nasip etsin." ifadesini kullandı.

Şehitlik makamının çok önemli olduğuna dikkati çeken Poyraz, "O şehidimiz sizi ve ailenizden 70 kişiyi cennetin kapısında bekleyecek. Şehitlik makamı peygamberlikten sonra en büyük makamdır. Kıskanılacak bir makamdır. Allah o şehitlerimizin şefaatine bizleri nail eylesin. İşte onlar için biz de isimlerini yaşatabilmek için her şehit adına bir fidan dikiyoruz. Mekanları cennet olsun." şeklinde konuştu.

Yüksel Kezban Aşık ise, "Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. En azından onlar adına birer fidan dikerek ölümsüzleştirmek istedik. Biz bu fidanların her birine şehitlerimizin isimlerini vereceğiz. O fidanın altına gelip biri sırtını dayadığında 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda şehit olan kahramanlarımızın mücadelesini hatırlayacak. Bir anne olarak çok üzgün ve duygu doluyum. Allah bizlere böyle evlatlar doğurup yetiştirmeyi nasip etsin." dedi.

Şehit babası İhsan Ayanoğlu da, "Şehit Onur ve gazi Emin Oğuz Ayanoğlu'nun babasıyım. Oğlum şu anda hastanede tedavi görüyor. Yavrularımla gurur duyuyorum. Rabbim bir daha bu millete böyle kara bir gün göstermesin. Ama dünya gördü ki Türk milletine zoraki hiçbir şey yaptırılamaz. Tankların önüne yatanlar, mermilere kafa atanlar hepsi o gece ayaktaydı. Hep beraber bu memleketi kurtardılar. Ben şehit babası olarak başım dik, göğsüm açık. İki evladım daha var. Onlarla beraber bu mücadeleye devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ayağından ve bacağından yaralanarak tekerlekli sandalye ile törene katılan gazi Recep Ünlü de, "Olayın başlangıcında dükkandaydım. Televizyondan olayları takip ediyordum. Ne zaman ki Cumhurbaşkanımız bizleri meydanlara çağırdı, o zaman olayın ciddiyetini anladım. Dükkanı kapatıp motoruma atlayarak köprüye gittim. Gece saat 01.00'da köprüye ulaştım, sabah saat 05.00'e kadar mücadele ettik. O sırada tanktan yapılan atışla bacağımdan ve kolumdan şarapnel parçasıyla yaralandım. Şu anda çok şükür iyiyim."

Konuşmaların ardından törene katılanlar hep beraber şehitler adına fidan dikti.



Yorumlar