Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu

- Doç. Dr. Memişoğlu: - "Türk toplumunun yazacağını üretmeye ve bunu dünyada kullandırtmaya yönelik bir çaba içerisine girmesi gerekiyor" - "Biz yapıyoruz, yazmıyoruz. Yapıyoruz, dünyaya tanıtmıyoruz. Üretiyoruz yalnızca bizde kalıyor. Bunun artık değişmesi lazım. Bu ülke 200-250 yıllık uykusundan uyanıyor"

Google Haberlere Abone ol
Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu

İSTANBUL (AA) - Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Türk toplumunun yazacağını üretmeye ve bunu dünyada kullandırtmaya yönelik bir çaba içerisine girmesi gerektiğini belirtti.

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenen 4. Hemşirelikte İnovasyon Sempozyumu, Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Memişoğlu, Türkiye ve Türk medeniyetinin binlerce hemşiresi olduğunu, sağlık ve eğitime çok önem verdiğini söyledi.

Türkiye'de, 1812'de doğan hemşire Florence Nightingale'in ölüm yıl dönümünde hemşireliğin kutlandığını hatırlatan Memişoğlu, "Neden? Türk kültüründe ondan yüz yıllar evvel var olan hemşirelik mesleği sanki Florence Nightingale'le başlamış gibi bir algı içinde kutluyoruz. Ben Florence Nightingale'i eleştirmek için söylemiyorum. Başka amaçları da olabilir. Hizmet de etmiş olabilir. Bunlar farklı şeyler. Ama bir toplumun yaptığını yazması, yazdığını yayınlaması bunu herkesin kullanır hale getirmesi çok önemli." dedi.

"İnovasyon" denilen unsurların birçoğunun rutin hayatta yapıldığını vurgulayan Memişoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar zaten bizim pratikte uyguladığımız şeyler. Türk toplumunun yazacağını üretmeye ve bunu dünyada kullandırtmaya yönelik bir çaba içerisine girmesi gerekiyor. Biz yapıyoruz, yazmıyoruz. Yapıyoruz, dünyaya tanıtmıyoruz. Üretiyoruz yalnızca bizde kalıyor. Bunun artık değişmesi gerekiyor. Bu ülke 200-250 yıllık uykusundan uyanıyor. Bu inovasyon dediğiniz şey, bizim bunu üretebilir hale getirdiğimiz zaman anlam kazanacaktır. Yoksa 'Bunu biz bulduk, ne güzel' demekle insanlığın hizmetine sunulmuyor. İnsanlığın hizmetine sunmadığınız bir şey sizin kültürünüzün etkisini yaratmıyor. Bu çok önemli. Bunu üretir hale getirmemiz gerekiyor."

Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, bu toplumun bilim üreterek dünyanın önder ülkesi haline gelmesi gerektiğini ifade ederek, "Bilmeden, bilim üretmeden hiç bir şey yapamayız. Bilim dünyayı yönetir. Biz de dünyayı yönetmeye aday bir ülke isek bilimi en öne çıkartmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar