Hem tatil yapıyorlar hem tango öğreniyorlar

- Antalya'nın Kemer ilçesine gelen turistler hem tatil yapıyor hem de tango dersi alıyor - Tango eğitmeni Johansen: - "Norveç'te 50'şer kişilik grup oluşturuyoruz, daha sonra Kemer'e gelip burada tatilcilere tango dersleri veriyoruz. Oteldeki diğer ülkelerin vatandaşları da istekleri doğrultusunda bizden ders alıyor"

Google Haberlere Abone ol
Hem tatil yapıyorlar hem tango öğreniyorlar

ANTALYA (AA) - YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesine gelen turistler, bir yandan tango dersi alıyor bir yandan da tatil yapıyor.

Tyrkiareiser Tour ve Antalya Tango işbirliğinde 50'şer kişilik gruplar halinde İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka'dan gelen turistler, tatilde tango öğrenme fırsatını da değerlendiriyor. Otelde konaklayan tatilcilere tangonun yanı sıra swing, line, salsa öğrenme imkanı da sunuluyor.

Norveçli Ase Berit Johansen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır dans eğitmenliği yaptığını söyledi.

Johansen, tangonun yanı sıra başka dans türlerinde de eğitim verdiklerini anlatarak, "Tangodaki hisler, hayatım boyunca beni tangoya çekti. Tango ile yaşamayı öğrendim. Bu yüzden insanlara tango öğretmeye başladım." dedi.

Daha önce Kemer'e tatil için iki defa geldiğini ifade eden Johansen, otel sahibi İbrahim Yıldırım ile tanışmalarının adından Norveç'ten gelen tatilcilere tango dersi verme fikrinin ortaya çıktığını anlattı.

- "Nerede halay görsem katılırım"

Johansen, Norveç'ten Kemer'e tatil için grup halinde gelenlere tango öğretmeye başladıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Norveç'te 50'şer kişilik grup oluşturuyoruz, daha sonra Kemer'e gelip burada tango dersleri veriyoruz. Oteldeki diğer ülkelerin vatandaşları da istekleri doğrultusunda bizden ders alıyor. Günün belirli saatlerinde dans eğitimi yapıyoruz. Eğitimde sadece Norveçliler yok. İsveç, Finlandiya ve Danimarka'dan da kursa katılan tatilciler var. Bu bir nevi İskandinav ülkelerine tanıtım niteliğinde oluyor. Tango, swing ve line danslarının yanı sıra zaman zaman salsa dans eğitimi de veriyoruz."

Türk dans kültüründe halayı çok sevdiğini dile getiren Johansen, "Nerede bir halay görürsem katılırım. Tango konusunda Antalya'dan tanıdığımız arkadaşlarımız var. Onlar da tango eğitmenliği yapıyor. Tangoya ilgi gösteren birçok Türk arkadaşımız var."

Kursiyerlerden Norveçli Grete Eriksrod, kendi ülkesinde de dansla ilgilendiğini söyledi. Kemer'de tatil yaparken, tango kursu verildiğini görünce fırsatı değerlendirmek istediğini belirten Eriksrod, Türk dans kültüründe en çok halaya ilgi duyduğunu kaydetti.

Yorumlar