"Hedefimiz, Türkiye’yi Uluslararası Arapça Eğitim Merkezi haline getirmek"

- Dünyanın farklı ülkelerindeki Arap asıllı öğretmenleri sanal ortam üzerinden yapılan mülakatlarla değerlendirdikten sonra istihdam edilmek üzere Türkiye'ye davet eden “Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye!” projesinin dördüncü uygulaması bugün başladı - Projenin kurucusu 29 Mayıs ARÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Helalşah: - "Dünyanın en iyi Arapça eğitimi veren öğretmenlerini Türkiye'de toplamaya çalışıyoruz. Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye projesiyle Türkiye’yi uluslararası alanda “Arapça Eğitim Merkezi” haline getirmeyi hedefliyoruz" - "Daha önce 3 kez gerçekleştirilen proje çerçevesinde seçilen 49 öğretmen, 14 üniversite ve eğitim kurumunda istihdam edildi"

Google Haberlere Abone ol
"Hedefimiz, Türkiye’yi Uluslararası Arapça Eğitim Merkezi haline getirmek"

İSTANBUL (AA) - Dünyanın farklı ülkelerindeki Arap asıllı öğretmenleri sanal ortam üzerinden yapılan mülakatlarla değerlendirdikten sonra istihdam edilmek üzere Türkiye'ye davet eden “Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye!” projesinin dördüncü uygulaması bugün başladı.

Türkiye'de son yıllarda sayıları artan ilahiyat fakülteleri ve imam hatip okullarında nitelikli Arapça öğretmenlerine duyulan ihtiyacı karşılamak için 2013 yılında başlatılan proje kapsamında, sanal ortam üzerinden yapılan mülakatlarda başarılı olan öğretmenler eğitim programına katılmak üzere Türkiye'ye getiriliyor.

AA muhabirine konuşan projenin kurucusu İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 Mayıs ARÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Helalşah, “Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye!” projesinin bu yıl dördüncü uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

- "Dünyanın en iyi Arapça öğretmenlerini Türkiye'de toplamaya çalışıyoruz"

Daha önce 3 kez gerçekleştirilen proje çerçevesinde seçilen 49 öğretmenin 14 üniversite ve eğitim kurumunda istihdam edildiğini anlatan Helalşah, öğretmenleri seçme kriterleri ve sürecinin son derece titiz olduğunu ifade etti.

Helalşah, “Öncelikle dünyanın farklı ülkelerindeki Arapça öğretmenlerinden CV’leri istendi. Gönderilen 3 bin 750 adet CV'den 2 bini okundu. İncelenen CV'ler arasından yapılan elemeler sonucu belirlediğimiz kriterleri taşıyan öğretmenlerle sanal ortam üzerinden mülakatlar gerçekleştirildi. Mülakatta başarılı olan öğretmenleri Türkiye’ye davet ettik. Alacakları eğitim ve yapacakları örnek derslerin ardından seçilecek öğretmenler, ülkemizde Arapça eğitimi veren lise ve üniversitelerde istihdam edilmek üzere projede yerlerini alacaklar.” diye konuştu.

Seçilen öğretmenlerin CV, mülakat kaydı ve örnek ders videolarının bulunduğu DVD’lerin, 29 Mayıs Üniversitesi ARÖMER insan kaynakları veri tabanına işleneceğini aktaran Helalşah, öğretmen ihtiyacı olan eğitim kurumlarının talep ettikleri takdirde bu bilgilere ulaşacaklarını ve öğretmen seçiminde bulunabileceklerini söyledi.

Helalşah, "Dünyanın en iyi Arapça eğitimi veren öğretmenlerini Türkiye'de toplamaya çalışıyoruz. Arapça Öğretmenleri Haydi Türkiye’ye projesiyle Türkiye’yi uluslararası alanda “Arapça Eğitim Merkezi” haline getirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Projenin bu yılki programına da değinen Helalşah, "Bugün başlayan program 1 hafta sürecek. Seçilen öğretmenler çeşitli seminer ve eğitimlere katıldıktan sonra 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Yerleşkesinde 24-26 Kasım tarihlerinde 3'er deneme dersi sunacaklar." şeklinde konuştu.

Yorumlar