HDP temsilciliğine silahlı saldırı iddiası

- İzmir Emniyet Müdürlüğü: - "Olayı gerçekleştiren polis memuru M.P. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın selameti bakımından görevden el çektirilmiştir"

Google Haberlere Abone ol
HDP temsilciliğine silahlı saldırı iddiası

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürlüğünden, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Asarlık Temsilcilik Bürosuna psikolojik rahatsızlık geçirmesi sonucu silahla ateş eden polis memuru hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün saat 11.30 sıralarında Menemen ilçesinde faaliyet gösteren HDP Asarlık Temsilcilik Bürosuna silahla ateş edildiği, büronun kapalı olması nedeniyle herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Olaya müteakip Asarlık Polis Merkez Amirliğine gelen ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu anlaşılan M.P, temsilcilik binasına ateş edenin kendisi olduğunu belirterek, silahı ile teslim olmuş, söz konusu eylemi aşırı borç yükü altında olmasından kaynaklanan psikolojik rahatsızlık ve bunalım sonucunda işlediğini belirtmiş, bu durum alınan ilk doktor raporundan da anlaşılmıştır. Olayı gerçekleştiren polis memuru M.P. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın selameti bakımından görevden el çektirilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybının olmaması son derece memnuniyet vericidir. Ayrıca olayın eldeki ilk verilere göre tamamen bireysel ve psikolojik bir sorundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır."

Yorumlar