HDP Grup Başkanvekili Baluken hakkında dava

- Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Grup Başkanvekili Baluken hakkında, Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 ayrı suçtan dava açıldı - Bingöl 2. Ağır Cez Mahkemesi, "yetkisizlik" kararı vererek, dosyayı Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi

Google Haberlere Abone ol
HDP Grup Başkanvekili Baluken hakkında dava

BİNGÖL (AA) - HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında 4 ayrı suçtan dava açıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, HDP Diyarbakır Milletvekili olan Baluken hakkında 24. Dönem BDP Bingöl Milletvekilliği görevini ifa ederken, soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

Soruşturmanın gerektirdiği tüm işlemlerin yapılarak, eksikliklerin giderildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli hakkında 18 Kasım 2016'da, 'devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlarından Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davasının açılmıştır."

Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesince şüpheliye isnat edilen suçların bir kısmının Diyarbakır'da gerçekleştiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şüpheli ile ilgili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerinde açılmış kamu davalarının olması nedeniyle bu kamu davaları ile dosyanın birleştirilmesi için 'yetkisizlik' kararı vererek, dosyayı Diyarbakır'a gönderdi."

Terör soruşturması kapsamında, Ankara'da polis ekiplerince gece evinde gözaltına alınan ve getirildiği Bingöl'de adliyeye sevk edilen Baluken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar