Hayatın zorluklarına çocukları için direniyor

- Suriye’deki iç savaştan kaçarak 2’si kalbi delik 5 çocuğuyla Türkiye’ye sığınan Necva Antakli, Osmaniye’de yaşamın zorlu koşullarına direnmeye çalışıyor - Antakli: - "Yaşamın zorluklarına çocuklarım için direnmeye çalışıyorum. Onları çok seviyorum"

Google Haberlere Abone ol
Hayatın zorluklarına çocukları için direniyor

OSMANİYE (AA) - ÜMİT KAHRIMAN - Suriye’de savaştan kaçarak Türkiye’de sığınan ve 2’si kalbi delik 5 çocuğu olan Necva Antakli, yaşamın zorluklarına çocukları için direniyor.

Osmaniye kent merkezinde kiralanan evde çocuklarıyla kalan Necva Antakli (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombalı saldırıda Humus’taki evlerini kaybettiklerini, eşinin tutuklandığını söyledi. Eşinin cezaevinde 14 ay işkence gördükten sonra yaşamını yitirdiğini anlatan Antakli, “Evimizin bulunduğu bölgeye bombalı saldırıda bulunuldu. Kaçarken eşim Muhammed Bekir, Esed askerleri tarafından yakalandı, sonra tutuklandı ve cezaevinde uzun süre işkence gördü. Bu işkenceler sonrasında yaşamını yitirdi.” dedi.

Eşinin ölümünden sonra 5 çocuğu ile Humus’tan Osmaniye’ye kaçtığını ifade eden Antakli, 2 çocuğunun kalbinin delik olduğunu ve tedavi gördüğünü aktardı.

Antakli, Osmaniye’de 400 liraya kiralanan evde yaşama tutunmaya çalıştığını belirtti. Çocukları Ayşe ve Abdulkerim’in doğuştan kalbinin delik olduğunu anlatan Suriyeli anne, şunları kaydetti:

"Yaşamın zorluklarına çocuklarım için direnmeye çalışıyorum. Onları çok seviyorum. Kalbi delik 2 çocuğumu iki ayda bir Adana’ya kontrole götürüyorum. Yol masraflarını karşılayamadığım zamanlar oluyor. Anlayacağınız sürekli tedavi oluyorlar. Bakımlarını yapmakta güçlük çekiyorum. İhtiyaçlarını karşılamak kolay değil. Burada mahalle sakinleri ve bazı yardımseverlerin destekleriyle ayakta durmaya çalışıyorum. Çocuklarımın hepsi küçük. İhtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundayım fakat iş bulmak da kolay değil. Tek istediğim çocuklarımın mutluluğu. Ben onlar için zorlu yaşam koşullarına direnmeye çalışıyorum. Buradaki insanların bizlere karşı yaklaşımından memnunuz. Onlar da ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar fakat o da yeterli değil. Yine de hepsinden Allah razı olsun.”

Antakli, ülkesindeki savaşın bir an önce sona ermesini arzuladığını dile getirdi.

Yorumlar