"Hayatımın ilk siyasi konuşmasını Silivri'de yaptım"

- İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: - "Hayatımın ilk siyasi konuşmasını Silivri'de bir kamyonetin arkasında yapmıştım. O zaman çok acemiydim. Söylediğim her şeyi ayıp olmasın diye alkışlamışlardı benim değerli hemşehrilerim"

Google Haberlere Abone ol
"Hayatımın ilk siyasi konuşmasını Silivri'de yaptım"

İSTANBUL (AA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hayatının ilk siyasi konuşmasını Silivri'de bir kamyonetin kasasında yaptığını belirterek, "O zaman çok acemiydim. Söylediğim her şeyi ayıp olmasın diye alkışlamışlardı benim değerli hemşehrilerim." dedi.

Partisinin Silivri ilçe binasının açılışında konuşan Akşener, Silivri'de yıllar öncesini hatırladığını kaydederek, şunları kaydetti:

"Hayatımın ilk siyasi konuşmasını Silivri'de bir kamyonetin arkasında yapmıştım. O zaman çok acemiydim. Söylediğim her şeyi ayıp olmasın diye alkışlamışlardı benim değerli hemşehrilerim. O gün bugündür Silivri’yi kendimin, kendimi de Silivrili görüyorum. Bir hafta boyunca İstanbul’un her ilçesinde etkinlikler yapacağız. Gittiğim her yerde bana Türkiye’nin ekonomik gidişatıyla ilgili sorular soruyorlar. Çünkü Türkiye ekonomik olarak problemler yaşıyor."

Doların ve avronun arttığı, yatırımın durduğu dönemde herkesin kendisine "Bu konuda sen ne düşünüyorsun?" sorusunu yönelttiğini ifade eden Akşener, "Yanıma gelen iki genç iş adamı bir dizi soru sorduktan sonra ‘bu gidişatı nasıl düzelteceksin?’ dedi. Ben de onlara dedim ki, kolay. Güven vereceğiz. Ekonominin patronu güvendir. Dolayısıyla sizin işinize biz karışmayacağız. Yandaş üretmeyecek, insan kayırmayacağız. Bürokrasi sizi aramayacak. Hukukun üstünlüğünü ve adaleti tesis edeceğiz. Adalet deyip geçmeyin. Devasa adalet sarayları yapıldı ama içinde adalet yok çünkü, adalet ölmüş." ifadelerini kullandı.

Akşener, çiftçilerin çok yüksek fiyata mazot kullanmak zorunda bırakıldığını, genç işsizliğin çok yükseldiğini ve yakında bunun Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olacağını aktararak, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti'nin ilk geçimlerde iktidara geleceğini, israfa son verip yapılan haksızlıkların hesabını soracağını savunan Akşener, ardından Silivri İlçe binasının açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra Beylikdüzü'ndeki ilçe binasının açılışına katılan Meral Akşener, burada da iktidara yönelik eleştirilerini tekrarladıktan sonra ilçe binasının açılışını yaptı.

Yorumlar