"Hayalimdeki Çin" resim yarışması sergisi

- Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu: "Biz, Türk gençleri ile iletişimi bu tür etkinlikler düzenleyerek derinleştirirsek, bir yandan onların Türkiye ve Çin ilişkileri hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olacağız, bir yandan da ileride onların Türk-Çin dostluğunun genç elçileri olmasına yardımcı olacağız"​

Google Haberlere Abone ol
"Hayalimdeki Çin" resim yarışması sergisi

ANKARA (AA) - Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye ve Çin'in ortaklaşa düzenlediği etkinliklerin iki ülke arasındaki kamu diplomasisinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çin'in Ankara Büyükelçiliği ve Uluslarası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (UBİKAV) iş birliği ile Armada Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen "Hayalimdeki Çin" konulu Resim Yarışması Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu, UBİKAV Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bülent Okay, akademisyenler, diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yu Hongyang, açılışta AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin Türkiye-Çin arasındaki kamu diplomasisi açısından önemine dikkati çekerek, "Biz, Türk gençleri ile iletişimi bu tür etkinlikler düzenleyerek derinleştirirsek, bir yandan onların Türkiye ve Çin ilişkileri hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olacağız, bir yandan da ileride onların Türk-Çin dostluğunun genç elçileri olmasına yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin başarılı geçmesinin Türkiye ve Çin arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu belirten Yu, ileride bu tür programları geliştirerek devam ettireceklerini kaydetti.

Açılışa katılan UBİKAV Kurucu Başkanı Prof. Dr. Okay da Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin 45'inci yılı için düzenlenen etkinliğin çok başarılı geçtiğini ve dernek olarak farklı projelere imza atacaklarını bildirdi.

Ortaöğretim öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada kazananlar, Bülent Okay, Mustafa Yavuz Koca ve Feyza Acubunar'ın oluşturduğu jüri tarafından belirlendi.

Yorumlar