Hava Harp Okulu öğrencileri eğitim kampı için Yalova'ya gitti

- "Tatbiki Eğitim Kampı"na katılmak üzere Bakırköy'deki İDO İskelesi'nden gemiyle Yalova'ya hareket eden Hava Harp Okulu öğrencilerini, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay uğurladı

Google Haberlere Abone ol
Hava Harp Okulu öğrencileri eğitim kampı için Yalova'ya gitti

İSTANBUL (AA) - Hava Harp Okulu öğrencileri, "Tatbiki Eğitim Kampı'na katılmak üzere, Yalova'ya gitti.

Hava Harp Okulu öğrencileri, bando eşliğinde Taksim Meydanı'nda kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Hava Harp Okulu Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, anı defterini imzaladı.

Hava Harp Okulu öğrencileri, Taksim Meydanı'ndaki törenden sonra geldikleri Ataköy Marina'daki alanda bando eşliğinde yerini aldı.

Alay Komutanı Kurmay Albay Ergezen, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'a, Yalova'ya hareket öncesi tekmil verdi. Tümgeneral Alpay da öğrencileri selamlayarak, "Yolunuz açık olsun" dedi.

Öğrenciler İDO İskelesi'ndeki "Cemile Ketenci" gemisine binerek, Hava Harp Okulu Marşı eşliğinde İstanbul'dan Yalova'ya hareket etti.

Hava Harp Okulu öğrencilerini, iskeleden Tümgeneral Alpay ile eşi Adile Alpay ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner uğurladı.

Hava harbiyeliler, temmuz-ağustos aylarında 4-6 hafta süreli Yalova Meydan Komutanlığı Tesisleri'nde tatbiki eğitime tabi tutulacak.

Öğrenciler, bu eğitimler ile arazi şartlarına ve havacılık mesleğinin zorluklarına alışacak, akademik yıl içinde kazanılan bilgileri, fiilen uygulayacaklar, takım komutanı seviyesinde sevk ve idarede bulunabilecek bilgi ve beceriyi kazanacak.

Hava Harp Okulu öğrencileri bu eğitim kampında, havacılığın gerektirdiği taktik ve tetkik bilgiye sahip komutan, lider, eğitici ve pilot adayı olarak yetişecek, askeri eğitimin temel esaslarını öğrenecek.

Hava harbiyeliler, bu eğitim sırasında disiplin anlayışlarını en üst düzeye çıkaracak. Zihni ve bedeni kabiliyetlerini yükselterek bir pilot için gerekli refleks, elastikiyet, sürat, mukavemet ve muhakeme gücü vasıflarını geliştirecek.

Öğrenciler, kamp süresince piyade, güvenlik, göğüs göğüse muharebe, kaçma-kurtulma ve hayatta kalma konularında uygulamalı olarak eğitilecek.



Yorumlar