Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü

- Başbakan Yıldırım: - "Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazanımlarından biri Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan Hatay’ın ana vatan Türkiye'ye katılması olmuştur"

Google Haberlere Abone ol
Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazanımlarından biri, Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan Hatay'ın ana vatan Türkiye'ye katılması olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Hatay'ın ana vatana katılmasının 77. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, "Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazanımlarından biri Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan Hatay’ın ana vatan Türkiye'ye katılması olmuştur." ifadesini kullanan Yıldırım, bağımsız Hatay Parlamentosunun aldığı ana vatana katılma kararının, genç Cumhuriyet'in daha da güçlenmesini, birlik ve beraberliğin pekişmesini sağladığını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün de milli birlik ve kardeşliğimizi her şeyin üstünde tuttuğumuza, milli irademize sahip çıkma azmimize, İstiklal ve Cumhuriyetimizi layıkıyla koruma kararlılığımıza bütün dünya şahittir. Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet şehri Hatay'ın aziz evlatlarını bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Hatay'ın ana vatana katılması için çaba harcayan herkesi saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."


Yorumlar