Hatay'da farklı inançlardan vatandaşlara aşure ikramı

- Farklı dinlerin kardeşlik içerisinde yaşadığı "Hoşgörü kenti" Hatay'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşureler, Hristiyan, Müslüman ve Musevi vatandaşlara ikram edildi - HESOB Başkanı Teksöz: - "Burası bütün dinlerin ve mezheplerin buluştuğu, kardeşliğin yaşandığı bir yer" - Musevi Cemaati Başkanı Cenudioğlu: - "Biz asırlardır burada yaşıyoruz, kardeş gibi, Alevi, Sünni, Hristiyan ayırt etmeden sürekli güzel günlerimiz oluyor"

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da farklı inançlardan vatandaşlara aşure ikramı

HATAY (AA) - Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü "Hoşgörü kenti" Hatay'da, muharrem ayı dolayısıyla farklı inançlardan vatandaşlara aşure ikram edilerek, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Kilise, havra ve caminin aynı cadde üzerinde yer aldığı kentte, hüzünde de mutlulukta da bir araya gelen kanaat önderleri, özel günlerde de verdikleri mesajla dünyaya örnek oldu.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz, muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşureleri, Musevi, Hristiyan ve Müslüman kanaat önderlerinin yanı sıra farklı mezhepteki esnafa ikram etti.

Teksöz, havra ziyaretinde, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu'na aşure ikramında bulunarak, muharrem ayının kent ve ülkeye birlik, berberlik ve kardeşlik getirmesini temenni etti.

Hatay'ın kardeşlik yönünden sadece Türkiye değil, dünyaya örnek bir şehir olduğunu ifade eden Teksöz, "Allah ülkemizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmasın. Gelin dünyanın en güzel şehri, birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı Hatay'ı örnek alın. Hatay, Avrupa Birliği'ne girmiş bir şehir. Burası bütün dinlerin ve mezheplerin buluştuğu, kardeşliğin yaşandığı bir yer." diye konuştu.

-"Birbirimize kenetlenme, ülkeye sahip çıkma zamanı"

Musevi Cemaati Başkanı Cenudioğlu da, aşurenin içerisindeki malzemenin çeşitliği gibi değişik din ve mezhepten kişilerin bir arada, huzur içerisinde yaşadığı Antakya'nın zenginliğini vurguladı.

Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cenudioğlu, "Şu an birbirimize kenetlenme, ülkemize sahip çıkma zamanıdır. Tatlı yedirdiniz, bu tatlı ile inşallah acıyı def ederiz. Antakyamızın değişik dinlerine mensup kişiler aynı aşuredeki çeşitlilik gibi, burada, bir arada birbirimizi anlamışız. Biz asırlardır burada yaşıyoruz, kardeş gibi, Alevi, Sünni, Hristiyan ayırt etmeden sürekli güzel günlerimiz oluyor." diye konuştu.

Teksöz, daha sonra Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek aşure ikram etti.

Ortodoks Kilisesi rahipleri Dimitri Doğum ve Jan Dellüler de muharrem ayını kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile Alevi, Sünni ve diğer mezheplere mensup esnafı da ziyaret eden Teksöz, aşure ikram ederek tüm dünyaya kardeşlik çağrısı yaptı.


Yorumlar