Hatay Valiliği:

- "('IŞİD Hatay Sokaklarında' başlıklı haber) İddia, tamamen hayal mahsulü ve çarpıtılmış bir haberdir" - "Fotoğrafta yer alan kişiler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürütülen terörle mücadele kapsamında Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir ay süreyle geçici görev yapan Hatay İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki polislerimizdir"

Google Haberlere Abone ol
Hatay Valiliği:

HATAY (AA) - Hatay Valiliğinden, ulusal bir gazetede yayımlanan "IŞİD Hatay Sokaklarında" başlıklı haberin tamamen hayal mahsulü ve çarpıtılmış olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Aydınlık gazetesinin bugünkü nüshasında yer verilen haberdeki iddialarla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.

Haberdeki fotoğrafın Defne ilçesindeki çevre yolu Ekinci Kavşağı'nda çekildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fotoğrafta yer alan kişiler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürütülen terörle mücadele kapsamında Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir ay süreyle geçici görev yapan Hatay İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki polislerimizdir. Fotoğraf, polislerin görevlerini tamamladıktan sonra Hatay'a dönüşleri sırasında çekilmiştir. Personeli taşıyan otobüsün şehir merkezine girememesi nedeniyle bahse konu personel, Ekinci kavşağında inerek kısa bir süre diğer görevli aracı beklemiştir. Bekleme sırasında aynı kavşakta bulunan kişilerce fotoğrafın çekildiği değerlendirilmektedir. Gazetede yer alan, 'Ellerinde ağır silahlar bulunan 4 IŞİD'li militan yoldan geçenlere tehditler yağdırdı. Kırmızı ışıkta duran araçlara hepinizi keseceğiz diye bağıran militanlar, halk tarafından güvenlik güçlerine şikayet edildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri, 4 kişiyi etkisiz hale getirerek bölgede güvenliği sağladı' şeklindeki iddia, tamamen hayal mahsulü ve çarpıtılmış bir haberdir."

Konuyla ilgili ilçe sakinleri tarafından polis veya jandarma haber merkezlerine herhangi bir şikayet veya ihbarda bulunulmadığı aktarılan açıklamada, "Ayrıca, jandarmanın müdahale ederek 4 IŞİD'li militanı etkisiz hale getirdiği iddiası da tamamıyla gerçek dışıdır. Fotoğrafın çekildiği Ekinci Kavşağı, polis sorumluluk alanında olup, jandarmanın buradaki bir olaya müdahale etmesi de hukuken mümkün değildir." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar