Hastalığını yenip anne olmak istiyor

- Evlendikten üç ay sonra geçirdiği hastalık sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Sultan Demirbaş İkis, hastalığını en çok anne olabilmek için yenmek istiyor - İkis: - "Her şey çok mutlu başlamıştı, her sağlıklı insan gibi ben de evlendikten bir süre sonra anne olmak istiyordum. Düğünümden üç ay sonra bir sabah yataktan kalkamadım. Omurilik iltihabı teşhisi kondu. Tüm tedavilere rağmen bir yıldır yürüyemiyorum. Eskisi gibi yürümek en çok da anne olmak istiyorum" - "Bu halde de anne olma şansım olabilir ama çok ilaç kullandığım için olamıyorum. Anne olmak en büyük tedavi olur benim için"

Google Haberlere Abone ol
Hastalığını yenip anne olmak istiyor

SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ/DİLEK SEZEN - Evlendikten üç ay sonra geçirdiği hastalık sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelen 26 yaşındaki Sultan Demirbaş İkis, hastalığını en çok anne olabilmek için yenmeyi diliyor.

İkis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir tıp merkezinde sekreter olarak işe başladığını, kısa bir süre sonra da evlendiğini ve geleceğe dönük çok güzel planlar yaptığını ifade etti.

Çocukları çok sevdiğini ve anne olmak istediğini belirten İkis, "Evlendikten üç ay sonra mide bulantısı, halsizlik, iştahsızlık gibi şikayetlerim başlamıştı. Biz hamile olduğumdan şüphelendik. Doktora gittiğimde hamile olmadığımı söylediler. Şikayetlerim devam edince yeniden doktora gittim. Bir şey bulunamadı. O sırada doktor bana vücudumda iltihap olabilir diye antibiyotik yazdı. İlaç biraz şikayetlerimi azalttı. Bir sabah uyandığımda yataktan kalkamadım. Bacaklarımı, kollarımı oynatamadığımı fark ettim. Ordu'dan beni Samsun'a sevk ettiler. Üniversite hastanesinde omurilik iltihaplanması teşhisi kondu. Uzun süre yoğun bakımda bilincim kapalı yattım. Doktorlar, eşim ve aileme her şeye hazırlıklı olmalarını söylemiş, tabi herkes yıkılmış. Allah'a şükür yoğun bakımdaki tedaviye yanıt verdim. Hayata geri döndüm ama şimdi tekerlekli sandalyeye bağımlıyım." diye konuştu.

- "İyileşebilmek için her kapıyı çaldık"

Hastalığı nedeniyle bütün hayatının ve planlarının altüst olduğunu anlatan İkis, tedavisi için Samsun'a yerleştiklerini, Fatsa'da bir mağazada müdür olan eşinin işten ayrılmak zorunda kaldığını, tedavi masrafları için evlerini sattıklarını, ailesinin de elinde olan varını yoğunu kendisinin tedavisi için harcadığını anlattı.

Ekonomik olarak çok sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını dile getiren İkis, "Doktorlar bana yürüme ihtimalim olduğunu söylediler. Verilen ilaç tedavisinin yanı sıra özel bir hastanede uzun süre fizik tedavi gördüm. Bu durum bizi maddi olarak zorladı. Tedavi masraflarımın üzerine bir umut, söylenen her şeyi yapmaya çalıştık. İyileşebilmek için her kapıyı çaldık. Ne acı ki ne kadar çok umut taciri olduğunu da görmüş olduk." dedi.

- "Anne olmak en büyük tedavi olur benim için"

Eşinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını, anne ve babasının da her zaman yanında olduğunu vurgulayan İkis, en büyük dileğinin eskisi gibi yürümek ve anne olabilmek olduğunu kaydetti.

İkis, şunları aktardı:

"Her şey çok mutlu başlamıştı, her sağlıklı insan gibi ben de evlendikten bir süre sonra anne olmak istiyordum. Düğünümden üç ay sonra bir sabah yataktan kalkamadım. Omurilik iltihabı teşhisi kondu. Tüm tedavilere rağmen bir yıldır yürüyemiyorum. Eskisi gibi yürümek en çok da anne olmak istiyorum. Her kadın gibi hayırlısıyla ben de bebek sahibi olmak istiyorum, tabii Allah nasip ettiyse. Etrafımdaki arkadaşlarım anne oluyorlar. İnsan özeniyor. İster istemez imreniyor. Bu halde de anne olma şansım olabilir ama çok ilaç kullandığım için olamıyorum. Bence anne olmak en büyük tedavi olur benim için."

- "Belki bir tedavisi vardır"

Umutla eski sağlığına dönebileceği günleri beklediğini söyleyen İkis, "Bu hastalığa yakalanan ve iyileşen insanlar olduğunu duydum. Belki bu hastalığı iyileştirebilecek doktorlar vardır. Ne olur bana yardım etsinler. Yurt dışında belki bir tedavisi vardır. Biz yurt içinde yapılacak bütün tedavileri yaptırdık belki yurt dışında bir tedavi vardır. Doktorlar iyileşeceksin diyorlar ama belki 10 yıl sonra belki daha fazla belki daha az o yüzden onlardan yardım bekliyoruz. Belki de bir doktorun bildiği bir yöntem vardır. İlla ki biri bana para yardımı yapsın demiyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Yorumlar