Harvard öğrencilerine "Akbank Dijital Bankacılık" dersi

- Dünyanın en büyük şirketlerine ve bankalarına yönetici yetiştiren Harvard Business School, Akbank Direkt'i öğrencilerine ders konusu yaptı

Google Haberlere Abone ol
Harvard öğrencilerine "Akbank Dijital Bankacılık" dersi

İSTANBUL (AA) - Dünyanın en büyük şirket ve bankalarına yönetici yetiştiren Harvard Business School, Akbank Direkt'i öğrencilerine ders konusu yaptı. Akbank Direkt'in başarılı bir vaka çalışması olarak işlendiği derse, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer de katılarak, başarıya giden yolun inceliklerini anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, bankanın müşteri odaklı yatırım ve çalışmaları, ulusal ve uluslararası düzeyde ödüllere layık görülürken, dünyanın önde gelen üniversitelerinde de ders oluyor. Bu kapsamda Harvard Business School, Akbank'ın başarılarını bir kez daha "case study-vaka çalışması" olarak ders konusu yaptı.

Verilen bilgiye göre, Suzan Sabancı Dinçer, Harvard Business School'un "Executive Education (Üst Düzey Yönetici Eğitimi)" çerçevesinde düzenlenen "General Management Program (GMP - Genel Yönetici Programı)" dersine katıldı. Dünyanın her yerinden önde gelen şirketler ve bankalarda ortalama 10-15 yıllık deneyime sahip iş insanlarının katıldığı GMP'deki "Akbank’ın Başarıları Dersi"ni, Prof. Rajiv Lal anlattı. Derste, öncelikle Akbank Direkt'in başarıları üzerinde duruldu.

Prof. Lal, ders anlatımını tamamlamasının ardından, derse Akbank ekibiyle birlikte katılan Suzan Sabancı Dinçer de Harvard Business School öğrencilerine, Akbank'ın rekabetçi ve dinamik DNA'sı ve sürekli güncellenen teknolojik altyapısıyla geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerine ilişkin bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dinçer, "Türkiye'nin yurt dışında doğru ve iyi tanıtılması çok önemli. Akbank başarısının Harvard'da ders olarak işlenmesini bu bağlamda çok önemli buluyorum. Çünkü Akbank'ın başarısı, Türk bankacılık sektörünün başarısı ve elbette Türkiye'nin başarısıdır. Türk bankacılık sektörü teknolojik olarak dünyanın en iyilerinden biri düzeyine yükselmesinde, Türkiye'nin dijitalleşmeye yatkın genç bir nüfusa sahip olması da önemli bir etkendir. Demografik yapımızın bu önemli avantajıyla, yıllardır teknoloji açısından en ileri ve çağdaş bankacılık yapan ülkelerden biriyiz, sektör genelinde kullandığımız teknoloji oldukça ileri düzeyde Türkiye büyüyor; bankacılığın da önü açık, büyüme potansiyeli var." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar