Hanzade Doğan Boyner hepsiburada.com'la Silikon Vadisi'ne gitti

İSTANBUL (AA) - Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ABD Başkanı Barack Obama'nın davetlisi olarak Silikon...

Google Haberlere Abone ol
Hanzade Doğan Boyner hepsiburada.com'la Silikon Vadisi'ne gitti

İSTANBUL (AA) - Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ABD Başkanı Barack Obama'nın davetlisi olarak Silikon Vadisi’nde düzenlenen Küresel Girişimcilik Zirvesine (Global Entrepreneurship Summit - GES) katıldı.

hepsiburada.com tarafından yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında başlayan ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen zirve, 170 ülkeden 700 girişimci ve 65 ülkeden 300 yatırımcının katılımıyla ABD'de Silikon Vadisinde yer alan Stanford Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Obama'nın desteklediği ve dünyanın en önemli girişimcilerinin konuk olduğu zirvede, "Paylaşım Ekonomisi ve Yükselen Pazarlar" başlıklı bir panel de düzenlendi.

Söz konusu panelde söz alan Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com platformunun hikayesini katılımcılarla paylaştı. Panelde, Uber'in ardında şoförlü araç paylaşım hizmetlerinde dünyanın en hızlı gelişen girişimi olan Lyft'in Pazarlama Kurulu Başkanı (CMO) Kira Wampler ile Hello Tractor Kurucu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jehiel Oliver da konuşmacı olarak yer aldı.

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Global Girişimcilik Zirvesi gibi önemli bir etkinliğe davet edildiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Girişimciliği çok önemsediğini ve son 10 yılda farklı platformlarda girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, cesaretlendirilmesi ve önünün açılması için çalışmalar yaptığını anlatan Boyner, dijital çağda girişimcinin ve girişimci şirket kavramının her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtti.

Boyner, Türkiye'nin girişimcilik alanında fırsatlar ülkesi olduğuna işaret ederek, ancak girişimcilik ekosisteminin Silikon Vadisindeki kadar derinleşmesi ve etkin çalışması için zamana ve ortak akla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Girişimcilik serüveninde öğrendiği en önemli şeyin sezgilerine güvenmek olduğunu aktaran Boyner, şunları ifade etti:

"Biz bir teknoloji şirketiyiz, veriyle yaşıyoruz ancak ben en iyi kararların, stratejik büyük adımların insanın sezgileriyle oluştuğuna inanıyorum. Bunu bana deneyimlerim öğretti. O yüzden büyük bir karar aldığımda kalbimi dinliyorum. Hepsiburada.com'un başarısının arkasında da girişimci ruha sahip bir ekip var. Biz hayal kurarak yola çıktık. Türkiye'den bir teknoloji devi çıkarmak istedik. Çok çalışarak başarıya ulaştık. Geldiğimiz noktada Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EEMEA) ve Rusya'yı kapsayan bölgede en büyük e-ticaret şirketi konumundayız. Yıllık yüzde 140 gelir büyümesi gerçekleştirdik. Avrupa'nın en hızlı büyüyen e-ticaret şirketi, Türkiye'nin de en hızlı büyüyen perakende şirketiyiz."


- "Yenilenmeyen şirketler ilerleme sağlayamaz"


Boyner, dijital çağda değişen iş yapış ve tüketim alışkanlıkları ile yükselen pazarlardan birinin de e-ticaret pazarı olduğunu kaydetti.

hepsiburada.com'un bu alanda liderlik yaptığına dikkati çeken Boyner, Mayıs 2016'da yayımlanan Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Raporuna göre Türkiye'de e-ticaret sektörünün, 2015'te yüzde 31 artarak 24,7 milyar liralık büyüklüğe ulaştığı bilgisini verdi.

Boyner, bu gelişmenin sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Bununla birlikte, henüz toplam perakendenin içinde e-ticaret yüzde 1,5'ler gibi çok ufak bir paya sahip. Bu oranı hızla yüzde 7 olan gelişmiş ülkeler ortalamasına çıkarmamız, Türkiye ekonomisinin gelişimi için çok önemli bir kaldıraç rol oynayacaktır. Hepsiburada.com’un sektör liderliğinden gelen sorumluluk bilinciyle öncü rol oynadığı dijital dönüşümde ortak akıl sergilememiz ve nitelikli iş gücünden yararlanmamız,Türkiye'nin bu alandaki atılımı için kritik öneme sahip." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının hayatı kolaylaştırarak, müşterileri için değer yaratmak olduğunu belirten Boyner, 30 farklı kategoride 2 milyon ürünle zengin seçenekler sunduklarından bahsetti.

Boyner, birbirinden farklı ilgi alanlarına sahip müşterilerin ortak buluşma noktası olduklarına değinerek, rekabetçi fiyatlarla kampanyalar düzenlediklerini dile getirdi.

Pek çok sektörün kesişim noktasında bulunduklarına da işaret eden Boyner, perakende, kargo, ödeme sistemleri gibi sektörlere yeni fırsatlar sunduklarını anlattı.

Boyner, hepsiburada.com'da yenilikçi bir strateji ile fark yarattıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Teknolojinin yön verdiği yeni dünyada, yıkıcı değişimlerle yenilenmeyen şirketler ilerleme sağlayamaz. Biz daha hızlı koşabilmek için dönüşümler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Müşterilere daha hızlı bir hizmet verebilmek için son yeniliklerden birini de dağıtım alanında yaptık. Bizim en büyük vaadimiz alışverişi kolaylaştırmak. Bu kapsamda servisin hızı ve kalitesi büyük önem taşıyor. Dağıtım ve kargo şirketleriyle verimli bir iş birliği yapıyoruz ama bir yandan da müşterilerimizin bu alanda yeni ihtiyaçlarının olduğunu fark ettik. Bunun üzerine servis konusunda yeni bir yatırım kararı aldık. İstanbul içi dağıtımımızı yıl sonuna kadar kendimiz yapmayı planlıyoruz. Aynı gün teslimat ve randevulu teslimat konusunda beklentileri karşılamayı hedefliyoruz."

Hanzade Doğan Boyner, ödemeler konusunda da pazarı büyütmeyi amaçlayan çalışmalar yaptıkları bilgisini verdi.


- "Pazaryeri platformu ile KOBİ'ler e-ticaret pazarına giriyor"


Mekandan ya da zamandan bağımsız olarak, alıcı ve satıcıyı bir bilgisayar ya da akıllı telefon ekranına sığan dev bir alışveriş merkezinde buluşturduklarını belirten Boyner, "Aylık 52 milyon ziyaretle Türkiye'deki en iyi alışveriş merkezine bir ayda giren insan sayısının 10 katı büyüklüğünde ziyaret sayısına sahibiz." yorumunu yaptı.

Boyner, satılabilecek her ürüne yer vermek istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Büyük bir operasyon merkezine sahip olmamıza rağmen, kendi stokumuzda bulunan ürünlerle yetinmek istemedik. Bunun için de 'Pazaryeri' platformunu kurarak kapılarımızı ticaret yapmak isteyen herkese açtık. KOBİ’ler, esnaf veya markalar bizde mağaza açabiliyor ve hepsiburada.com güvencesiyle ürünlerini burada satabiliyor. Girişimcilik ekosistemini büyütecek önemli bir kanal açtık. Pazaryeri ile perakendenin kaçınılmaz dijital dönüşüme öncülük ediyoruz. Pazaryeri'nde şu anda 2 binin üzerinde kayıtlı mağaza bulunuyor. Sadece hepsiburada.com’da olan 'Tek Katalog' uygulamasıyla tüketiciler bir ürünü sitede arattığında, o ürünü satan Pazaryeri’ndeki tüm şirketleri aynı sayfa üzerinde görebiliyor.

Diğer e-ticaret sitelerinin aksine hepsiburada.com'un Pazaryeri'nde aylık dükkan kirası istemiyoruz. Yani, iş ortaklarımız ürün satmadan hiçbir ücret ödemiyor. Hiçbir ücret ödemeden ayda 52 milyon ziyaretçisi olan hepsiburada.com’da ürünlerini tüm Türkiye’ye sergileme fırsatına sahip oluyorlar. İş ortaklarımıza, 'Teknolojiyi ve pazarlamayı bize bırakın, siz sadece en iyi ürünleri, en iyi fiyatlarla, en iyi servisle müşteriye ulaştırın. Gelin, işinizi hepsiburada.com’da birlikte büyütelim' diyoruz…"

E-ticaret sektörünü büyütmek istediklerinden bahseden Boyner, bunun için yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini vurguladı.

Boyner, son dönemde ürün gamında en büyük büyüme hamlesini ise moda kategorisini hayata geçirerek yaptıklarını aktararak, "Güçlü bir tanıtım yaparak moda alanındaki en büyük koleksiyonu oluşturduk. Şu an moda kategorimizde toplam 110 marka ve yaklaşık 200 bin giyim ve aksesuar ürünü var. 50 milyar liralık giyim sektörünün büyük çoğunluğuyla anlaştık. Bünyemizde mağazaları var. Zamanla geri dönüşlerin ve alışveriş trafiğinin daha da artacağına olan inancımız tam. İş birliği yaptığımız markaların önemli ve öncelikli bir satış kanalı olacağız." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar