"Hangi deliğe girmişlerse çıkartsınlar"

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ağır yaralanan ve 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden şehit Oğuzhan Yaşar'ın babası, sorumluların cezalandırılmasını istedi - Baba Ahmet Yaşar: - "O terörist FETÖ grubu her neredeyse, hangi deliğe girmişse, bir baba olarak önce Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan istiyorum, teker teker çıkartsınlar ki başka analar, babalar, anneler yanmasın, çocuklar yetim kalmasın" - Şehidin dedesi Asım Yaşar: - "Torunumla gurur duyuyorum. Allah halkımıza kuvvet versin" - Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yeşilyurt: -"Eğer bugün şu nefesi alabiliyor, şu konuşmaları yapabiliyorsak, şehitlerin bu samimi mücadeleleri sayesinde. Abdestlerinden başka silahları olmayan bu kardeşlerimiz sabaha kadar vatanın, milletin bekası adına mücadele ettiler"

Google Haberlere Abone ol
"Hangi deliğe girmişlerse çıkartsınlar"

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan ve 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek dün şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar, "O terörist FETÖ grubu her neredeyse, hangi deliğe girmişse teker teker çıkartsınlar." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi ağabeyi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gelerek demokrasi mücadelesine katılan 23 yaşındaki Oğuzhan Yaşar, savaş uçaklarınca bomba atılması sonucu ağır yaralandı. Yaşar, kaldırıldığı TOBB ETÜ Hastanesinde 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Şehidin babası Ahmet Yaşar, hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bütün Türkiye'den, inanan insanlardan Allah razı olsun, ben razıyım ama o hainlerin bir an evvel cezalandırılmasını istiyorum. Allah katında zaten cezalandırılacaklar." sözlerine yer verdi.

Oğlunun 19 gün yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Yaşar, "Şehadet şerbetini içti. Böyle nice evlatlar verilmiştir, benim acımı kenara bırakıyorum. Yetim çocuklar, anneler, babalar ağlamasın istiyorum." diye konuştu.

Hastane çalışanlarının ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, oğlunun tedavisi için titizlikle çalıştığını ifade eden Yaşar, "O terörist FETÖ grubu her neredeyse, hangi deliğe girmişse, bir baba olarak ben önce Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan istiyorum, teker teker çıkartılsın ki başka analar, babalar, anneler yanmasın, çocuklar yetim kalmasın." dedi.

- "Vatan için mücadele etti"

Şehit Oğuzhan Yaşar'ın ağabeyi Kadir Yaşar da 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne kardeşiyle birlikte gittiklerini belirterek, "Beraberdik, o ayrıldı benden, olay yerine gitti. Vatan için mücadele etti. Ayrıldıktan sonra birbirimiz bulamadık, hastaneden hemşire arkadaşlar aradı, ben de buraya geldim." diye konuştu.

Kadir Yaşar, kardeşinin bekar olduğunu, bir süre sonra memleketi Erzurum'a gitmeye hazırlandığını anlatarak, "Rabbimin hikmeti oraya çekti, bir şeyler vesile oldu, takdiri ilahi." değerlendirmesinde bulundu.

Şehit Yaşar'ın dedesi Asım Yaşar, "Torunumla gurur duyuyorum, Allah gani gani rahmet eylesin. Allah halkımıza kuvvet versin, başka bir şey diyemiyorum." dedi.

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt da Yaşar'ın akrabası olduğunu söyleyerek, "Eğer bugün şu nefesi alabiliyor, şu konuşmaları yapabiliyorsak, bunların bu samimi mücadeleleri sayesinde. Abdestlerinden başka silahları olmayan bu kardeşlerimiz sabaha kadar vatan, millet, memleket ve Ümmeti Muhammed'in bekası adına mücadele ettiler." açıklamasında bulundu.

Yeşilyurt, bir köylüsü ve akrabasını Hazreti Peygamber'in kucağına, aynı Çanakkale şehitleri gibi gönderdiklerine inandıklarını vurgulayarak, "Hakikaten milletteki bu milli şuur, bu milli dava, uğruna canını gözünü kırpmadan verme duygusu ve kahramanlık oldukça Allah'ın izniyle bizi toplar sindiremez." ifadesine yer verdi.

Yorumlar