Hamas'tan Filistin yerel seçimlerinin ertelenmesine tepki

- Hamas, Filistin Yüksek Mahkemesinin 8 Ekim'deki yerel seçime ilişkin kararını ertelemesine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Hamas'tan Filistin yerel seçimlerinin ertelenmesine tepki

GAZZE (AA) - Hamas hareketi, Filistin Yüksek Mahkemesinin Batı Şeria ve Gazze'de 8 Ekim'deki yerel seçimin gerçekleştirilmesi veya gerçekleştirilmemesine ilişkin kararını ertelemesine tepki gösterdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Ramallah'taki Filistin Yüksek Mahkemesi'nin seçimin gerçekleşmesi veya gerçekleşmemesi ile ilgili kararını Başsavcılık talebi üzerine ertelemesinin, seçimi iptal etme girişimi olarak değerlendirildi.

Fetih Hareketi'nin elinde tuttuğu kurumlar kullanılarak, seçimin gerçekleşmesinin engellenmeye çalışıldığı vurgulanan açıklamada, "Seçim üzerindeki bu oyun demokratik sürecin içini boşaltıyor ve ilerde yapılabilecek seçimlere engel oluşturuyor." denildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Hişam el-Hatu'nun okuduğu mahkeme kararında, savcılık ve davacıların belgelerini tek bir defada sunması için bugünkü duruşmanın 3 Ekim'e ertelendiği ifade edilmişti.

Mahkeme daha önce verdiği kararda, Batı Şeria ve Gazze'de 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimin açılan 2 dava nedeniyle durdurulduğunu bildirmişti.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve seçime katılmamıştı.

Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği seçimler ise en son 2005 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.

Yorumlar