Hamas'tan 'uzlaşıya bağlıyız' mesajı

Hamas'ın Lübnan sorumlusu Ali Bereke, Hamas'ın ulusal uzlaşıya bağlı olduğunu ve uzlaşının başarıya ulaşması için çalıştığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hamas'tan 'uzlaşıya bağlıyız' mesajı

Hamas'ın Lübnan sorumlusu Ali Bereke, Hamas'ın ulusal uzlaşıya bağlı olduğunu ve uzlaşının başarıya ulaşması için çalıştığını belirtti.

Bereke, Eski Lübnan Başbakanı Temam Selam ile Beyrut'taki konutundaki görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Selam ile Filistin meselesiyle ilgili son gelişmeleri görüştüklerini aktardı

Görüşmede ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması meselesinin masaya yatırıldığını söyleyen Bereke, İsrail'e karşı dönüş hakkını savunmak ve ambargoyu protesto etmek için Gazze sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün de ele alındığını ifade etti.

Ayrıca Filistin'de ulusal uzlaşı meselesin görüşüldüğünü aktaran Bereke, Hamas'ın ulusal uzlaşıya bağlı olduğunu ve uzlaşının başarıya ulaşması için çalıştığını ifade etti.

Bereke, Hamas'ın ayrıca Lübnan'da barıştan yana olduğunu, bu ülke ile kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine önem verdiğini kaydetti.

Filistin topraklarında Hamas'ın Gazze'de yönetime geldiği 2007'den bu yana siyasi bölünmüşlük yaşanıyor. Batı Şeria'daki Fetih ile Hamas heyetleri, son olarak Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim 2017'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Buna göre Filistin Uzlaşı Hükümetinin geçen yıl sonunda Gazze Şeridi'nde tüm kontrolü devralması gerekiyordu ancak bu tam olarak hayata geçirilemedi.

Ramallah merkezli Filistin hükümetinin sorumluluklarını üstlenmemesi, Hamas'ın Gazze yönetimini elinde bulundurduğu dönemde tayin ettiği memurların durumu gibi meseleler yüzünden anlaşmanın uygulama aşamasında sıkıntılar yaşanıyor.

Yorumlar