Hamaney'in temsilcisi AB'yi hedef aldı

- İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Doğu Azerbaycan temsilcisi Ayetullah Şebisteri, AB'nin Tahran'da temsilcilik açma girişimlerine "casusluk yuvası" diyerek karşı çıktı

Google Haberlere Abone ol
Hamaney'in temsilcisi AB'yi hedef aldı

İSTANBUL (AA) - İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Doğu Azerbaycan eyaleti temsilcisi Ayetullah Muhsin Şebisteri, Avrupa Birliği'nin (AB) Tahran'da temsilcilik açmasına izin verilmesi durumunda bunun "casusluk yuvası" haline geleceğini öne sürdü.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, Tebriz kentindeki cuma namazı hutbesinde Şebisteri, AB'nin Tahran'da temsilcilik açma girişiminin İslam toplumunun çıkarına hizmet etmeyeceğini söyledi.

Şebisteri, "Avrupa Birliği'nin ofis açması, İslam toplumunun çıkarlarına hizmet etmez. Çünkü bu ofis gelecekte Batılılar için fitne ve casusluk yuvası haline gelecektir." dedi.

- "Çifte vatandaşlar bu ofisi açma çabasında"

İran hükümetinden bazı üst düzey isimlerin aynı zamanda ABD ve İngiltere vatandaşlığına da sahip oldukları iddialarına atıfta bulunan Şebisteri, "Batı yanlısı yol izleyen ve yemin metinlerinde Amerikan ve İngiliz çıkarlarına göre hareket edeceklerinin yazılı olduğu çifte vatandaşlar bu ofisi açma çabasındadır." ifadelerini kullandı.

AB temsilciliğinin açılması halinde insan haklarını koruma bahanesiyle rejim muhaliflerini, İslam şeriatına karşı çıkanları ve eşcinselleri destekleyeceğini savunan Şebisteri, temsilciliğin aynı zamanda İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesi için çalışacağını söyledi.

Şebisteri, Avrupa ülkelerinin hepsinin İran'da diplomatik misyonlara sahip olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetinden AB'nin talebine izin vermemesini istedi.

İran ile BMGK'nın 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya (P5+1) arasında 14 Temmuz'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da nükleer anlaşmaya varılmasından sonra İran ile AB arasında yeni bir dönem başlamış ve AB Tahran'da temsilcilik açma talebinde bulunmuştu.


Yorumlar