Halk otobüsünde şoföre saldırı anı güvenlik kamerasında

- Antalya'da geçtiğimiz cuma günü halk otobüsünde meydana gelen darp olayı güvenlik kameralarına yansıdı

Google Haberlere Abone ol
Halk otobüsünde şoföre saldırı anı güvenlik kamerasında

ANTALYA (AA) - Antalya'da halk otobüsü şoförüne gerçekleşen saldırı, güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Geçtiğimiz cuma günü saat 06.40'da seferine başlamaya hazırlanan Ali Yılmaz (31), seferden önce aracında temizlik yaptığı sırada, kimliği henüz belirlenemeyen iki kişinin saldırısına uğradı. Başlarında bere bulunan iki şüpheliden biri arka, diğeri de orta kapıdan içeri girerek Yılmaz'a demir çubukla vurdu.

Saldırganlara direnmeye çalışan şoför Yılmaz, bu sırada "Polis" diye bağırarak, saldırganları korkutup kaçırmayı başardı.

Halk otobüsünde bulunan güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerde, saldırganların şoföre saldırısı, yaşanan kavga anı ve kaçışları ile şoförün aracıyla olay yerinden uzaklaşma anları yer aldı.

- Yaralı halde otobüs kullandı

Şoför Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır halk otobüsünde şoför olarak çalıştığını, LC07 hattında Kundu-Antalya güzergahında çalıştığını söyledi.

Yılmaz, saat 06.37'de durağa geldiğinde, sefere başlamasına 3 dakika olduğunu görünce, yol kenarında durarak otobüste temizlik yapmaya başladığını söyledi.

Temizlik sırasında bir kişinin arka kapıdan girerek kendisine tekme attığını, sonradan fark ettiği diğer bir kişinin ise orta kapıdan girerek demir çubukla kafasına vurduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yüzüme gözüme üç dört tane darbe aldım. Kan gelince gözümü bile açamadım ilk etapta. Yüzüm direkt kan oldu. Boğuşmaya başladık. Bıçaklayacaklar zannettim, korktum. 'Son dakikalarını yaşıyorsun Ali. Avazın çıktığı kadar bağır.' dedim. İn yok, cin yok. Durak ama bizi koruyacak hiçbir şey yok. 'Polis' diye bağırmaya başlayınca elinde demir olan korktu ve tedirgin olup orta kapıdan kaçtı. En son araçta kalan vatandaş, elini arkaya götürerek bir şey çıkartacaktı. Arkasına döndü, diğeri kaçınca biri geliyor sanıp o da araçtan kaçtı. Direksiyona doğru gittim, kendimi yokladım. Elimi başımın arkasına attığımda oluk oluk kan aktığını gördüm. Telefonu elime aldım, kan telefonun üzerine komple yayıldı. Telefonu üzerime sildim. 155'i aradım, bir dakika falan uğraştım. O arada hem aracı sürmeye hem de 155'i aramaya çalıştım. 155'i düşürdüm onlar da 112'ye bağladılar. 112'ye durumumu güzergahımı söyledim. 'Siz dörtlüleriniz yakın gelin biz sizi bulacağız.' dediler. Sağ olsunlar ASAT tesislerinin orada beni karşılayıp sedyeyle hastaneye kaldırdılar."

Zanlıların kaçarken, "Sen benim kardeşime nasıl küfür edersin?" dediğini aktaran Yılmaz, olaydan sonra kendisini arayan bir şoför arkadaşının, önceki gün bir kadınla tartıştığını ve o yüzden bu durumun yaşanmış olabileceğini söylediğini kaydetti.

Yılmaz, başının arka kısmında 10 santimetrelik bir kesik, bir tane ön tarafta kesik ve kollarında da darbe izleri olduğunu anlatarak, sayı net olmamakla beraber başına 12 dikiş atıldığını söyledi.

Ali Yılmaz, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, polisin zanlıların yakalanması için çalışma başlattığını kaydetti.

Yorumlar