Halk 13. Gece'de de meydanlarda

Binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetini" sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Halk 13. Gece'de de meydanlarda
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yüzbinlerce vatandaş Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Ankara milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçe belediye başkanları ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı nöbette, Türkçe ve Arapça pankartlar taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.

Kızılay Meydanı'ndaki vatandaşlar, demokrasi nöbetine geç saatlere kadar devam ediyor.

İSTANBUL KISIKLI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye'de yönetim ve demokrasi sıkıntıya girdiği anda millet olarak birlik ve beraberlik gösterdiklerini belirterek, "İnşallah bu millet ebediyete kadar bir millet olarak var olmaya devam edecektir." dedi.

Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Kısıklı'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslendi.

Vatandaşların bıkmadan, usanmadan nöbete devam ettiğini aktaran Şahin, "Sizlerden güç alıyoruz, sizlerden destek alıyoruz. Sizler var olduğunuz için biz de varız. Aynen 15 Temmuz gecesi olduğunuz gibi. O gün sizlerin yiğitliği, kahramanlığı, bizim güvenlik güçlerimizin gayreti ve fedakarlığıyla birleşti, bu ülke büyük bir badireden kurtuldu. O gün, bu terör örgütünün hain elemanları, emellerine sizlerin fedakarlığı sayesinde ulaşamadı. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cenab-ı Hak onlara gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize şifalar diliyorum." diye konuştu.
Hastaneleri dolaşıp gazileri ve şehit ailelerini ziyaret ettiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:
"İnanın onlar o kadar gururlu ve o kadar hallerinden memnunlar ki insan şaşırıyor, onlarla övünüyor, o tablo karşısında gerçekten duygularını gizleyemiyor. Bugün hemen yanı başımızda Selamsız Mahallesi'ne gittim. Oradaki yiğit insanlara teşekkür ettim. O gün, 15 Temmuz gecesi Çevik Kuvvet'in etrafında çelikten duvar gibi oldular ve o hain çetecileri oradan uzaklaştırdılar. Bunun İstanbul'un değişik yerlerinde Ankara'nın, Türkiye'nin farklı farklı yerlerinde farklı manzaralarını, farklı resimlerini hep birlikte izliyoruz, hep birlikte görüyoruz. Biz, gerçekten büyük bir milletiz. Zor zamanda bunu her zaman bunu gösterebildik Kıbrıs'ta gösterdik, bizim nesillerin hatırladığı kadarıyla, depremlerde, felaketlerde gösterdik. Türkiye'nin yönetimi, demokrasisi ve siyasetçisi sıkıntıya girdiği anda milletimiz olarak bu birlik, beraberliği gösterdik. İnşallah bu millet ebediyete kadar bir millet olarak var olmaya devam edecektir."

KARABÜK

Demokrasi nöbetini sürdüren binlerce vatandaş, akşam saatlerinde, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla kent meydanında bir araya geldi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de alanda vatandaşların yanında yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgilerini ifade eden vatandaşlar, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Bu sırada sahneye çıkan 6 yaşındaki Tuana Beyza Eke, gözyaşları içinde "Sakarya" şiirini okudu. Eke, uzun süre alkışlandı.

Safranbolu ve Yenice ilçelerinde de vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlarda toplanarak darbe girişimine tepki gösterdi.

NÖBETTE NİKAH

Kırşehir'de, FETÖ'nin darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinden geri kalmak istemeyen Ayla Ürün ve Harun Cingöz çifti, nikahlarını meydanda kıydırdı
 

Yorumlar