Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak devredilmesi

- Garantör İstanbul Üniversitesi Rektörü Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ak: - "İstanbul Üniversitesinin garantör üniversite olması tamamıyla Haliç Üniversitesi kurucularının talep ve arzusuyla gerçekleşmiştir" - "Kanunen devralmak zorunda olduğumuz bu geçici yönetim görevini de tüm mensuplarımızla yüksek bir sorumluluk duygusuyla ve en iyi şekilde yerine getirme gayreti gösterirken, Haliç Üniversitesinin temel unsurları olan değerli öğrenci, öğretim elemanı ve çalışanlarıyla sürekli diyalog içinde olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak devredilmesi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak İstanbul Üniversitesine devrine ilişkin, "İstanbul Üniversitesinin garantör üniversite olması tamamıyla Haliç Üniversitesi kurucularının talep ve arzusuyla gerçekleşmiştir." açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürüten Ak, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulunun dünkü oturumunda, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 25. maddesinin d fıkrasının 2. bendinde belirtilen "Vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim öğretim ile idari, mali ve ekonomik faaliyetlerinin gözetim ve denetimi ile inceleme ve soruşturma faaliyetlerine kasten engel olunması" fiilinin işlenmesi nedeniyle, Haliç Üniversitesinin yönetiminin bu üniversitenin garantörü olan İstanbul Üniversitesi tarafından geçici olarak devralınarak bir yıl süreyle yürütmesine karar verdiğini bildirdi.

İstanbul Üniversitesinin garantör üniversite olmasının tamamıyla Haliç Üniversitesi kurucularının talep ve arzusuyla gerçekleştiğini belirten Ak, "Haliç Üniversitesinin yönetiminin geçici olarak devralınması işte bu garantörlük dolayısıyla doğmuş olup; geçici yönetim görevi, İstanbul Üniversitesinin bir talebi veya YÖK'ün bir ataması üzerine gerçekleşmemiştir. Bu geçici yönetim görevi kanuni bir zorunluluk olarak üstlenilmiştir." bilgisini verdi.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 26. maddesi gereği olarak, önlem kararının alındığı tarihte Haliç Üniversitesi mütevelli heyet başkanı, üyeleri ile rektörün görevlerinin sona erdiğini aktaran Ak, şunları kaydetti:

"Yine aynı maddedeki düzenlemeye göre yönetimi geçici süreyle üstlenen garantör İstanbul Üniversitesinin Rektörü Haliç Üniversitesi mütevelli heyet başkanı, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu da geçici mütevelli heyet sıfatını kazanmıştır. Mevzuat gereği oluşan geçici mütevelli heyet kararıyla, Haliç Üniversitesine yeni bir rektör atanıncaya kadar bu görevi İstanbul Üniversitesi yönetim kurulunun bir üyesi vekaleten ve geçici olarak sürdürecektir. İstanbul Üniversitesi garantörlük sıfatı ve kanundan doğan sorumluluğunun bir gereği olarak, Haliç Üniversitesinin tüm faaliyetlerinin yasalara uygun biçimde sürdürülmesi ve özellikle eğitim öğretim ile idari, mali ve ekonomik faaliyetlerinin gözetim ve denetimi ile inceleme ve soruşturma faaliyetlerinin gerçekleşmesini sağlamaya yönelik gerekli tedbirleri alacaktır. Haliç Üniversitesinin eğitim öğretim faaliyetlerinde herhangi bir kesinti söz konusu olmayıp, dersler, sınavlar ve tüm akademik etkinlikler ilgili mevzuat ve akademik takvimde öngörüldüğü şekilde yapılacaktır. Kanunen devralmak zorunda olduğumuz bu geçici yönetim görevini de tüm mensuplarımızla yüksek bir sorumluluk duygusuyla ve en iyi şekilde yerine getirme gayreti gösterirken, Haliç Üniversitesinin temel unsurları olan değerli öğrenci, öğretim elemanı ve çalışanlarıyla sürekli diyalog içinde olacağız."

Yorumlar