Halep'teki sahra hastaneleri zor durumda

- Sahra hastanesi yetkilisi El-Hac: - "Hastane ve sağlık merkezlerine yönelik devam eden bombardımanlar sırasında doktor ve gönüllü sağlık çalışanının yanı sıra tıbbi malzemelerimizin bir çoğunu kaybettik" - Sahra hastanesinde anestezi uzmanı Halebi: - "Rus savaş uçaklarının Halep'teki hastaneleri vurması, kentteki sahra hastanelerinin yükünü artırdı. Zaten zor durumda bulunan sahra hastaneleri, kısıtlı imkanlara rağmen şimdi daha çok sayıda hastaya hizmet vermeye çalışıyor"

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki sahra hastaneleri zor durumda

HALEP (AA) - Rus ve Suriye hava kuvvetlerinin, Halep'te hastane ve sağlık merkezlerini hedef alması, bölgedeki sahra hastanelerinin yükünü artırıyor. İlaç, tıbbi ekipman ve kadro yetersizliğinin yol açtığı imkansızlıklar nedeniyle zaten zor durumda bulunan sahra hastaneleri, kısıtlı imkanlara rağmen daha çok sayıda hastaya hizmet vermeye çalışıyor.

AA muhabirine konuşan, Halep'teki bir sahra hastanesi yetkilisi Hasan el-Hac, son saldırılarda doktor ve gönüllü pek çok sağlık çalışanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Tüm imkansızlıklara ve tehlikelere rağmen bir avuç insanın sahra hastanelerinde hizmet vermeye devam ettiğini kaydeden El-Hac, "İlaç ve tıbbi cihaz noksanlıkları had safhada. Hastane ve sağlık merkezlerine yönelik devam eden bombardımanlar sırasında doktor ve gönüllü sağlık çalışanlarının yanı sıra malzemelerimizin bir çoğunu kaybettik." dedi.

Halihazırda kullandıkları cihazların pek çoğunun eski olduğunu, bazılarının da fazla kullanılmaktan dolayı deforme olduğunu ve işlevini yerine getiremediğini kaydeden Hac, sahra hastanelerinde başta nörolojik hastalıklar, kalp ve astım olmak üzere genel anlamda ilaç sıkıntısı yaşandığını aktardı.

- Rus savaş uçaklarının hastaneleri vurması

Sahra hastanesinde anestezi uzmanı olan Dr.Ebu Amir el-Halebi de "Rus savaş uçaklarının Halep'teki hastaneleri vurması, kentteki sahra hastanelerinin yükünü artırdı. Zaten zor durumda bulunan sahra hastaneleri, kısıtlı imkanlara rağmen şimdi daha çok sayıda hastaya hizmet vermeye çalışıyor." diye konuştu.

Geçen nisan ayında Halep'teki Kudüs Hastanesi'nin vurulmasının kendilerini ciddi şekilde etkilediğini belirten Halebi, Rus ve rejim güçlerine ait savaş uçaklarının son dönemde hastane, sağlık merkezleri, ambulans ve sağlık çalışanlarına yönelik düzenlediği saldırıların, Halep'teki insani durumun vahim boyutlara ulaşmasına neden olduğunu ifade etti.

Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerdeki Sağlık Müdür Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Rafet Taha ise "Sağlık merkezlerine sistematik şekilde düzenlenen saldırılar nedeniyle geçen dönem bizim için çok çetin geçti. Savaş uçakları geçen ay 4 ambulansı vurdu." dedi.

Suriye rejimi 21 Nisan'da Halep'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Rus ordusuna ait bir savaş uçağı da 27 Nisan'da Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesini vurmuş, saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu kaydedilmişti.

Yorumlar