Halep'teki klor gazlı saldırı

- SMDK Halep sorumlusu Telcu: - "Rejim cephelerde büyük darbe aldığında, siviller üzerinde kimyasal silah ve gaz kullanarak intikam alıyor" - "Maalesef şu anki siyasi durum rejimin hesap vermesini sağlayamıyor çünkü siyaset kanunlardan üstün. Ancak bu siyasi durum değiştiğinde rejim başta zehirli gaz kullanması olmak üzere bütün ihlallerinin hesabını verecektir"

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki klor gazlı saldırı

ANKARA (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi ve Halep sorumlusu Usame Telcu, Beşşar Esed rejiminin, askeri cephelerde büyük darbe aldığı zaman Halep'in Zibdiye semtinde olduğu gibi sivillere karşı kimyasal silah ve zehirli gaz kullanarak intikam aldığını söyledi.

Telcu, Suriye ordusuna ait bir askeri helikopterin dün Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Zibdiye kentine, içinde "klor gazı" bulunan varil bombasıyla saldırmasını AA muhabirine değerlendirdi.

"Rejim cephelerde büyük darbe aldığında, siviller üzerinde kimyasal silah ve gaz kullanarak intikam alıyor" diyen Telcu, Suriye yönetiminin 3 yıldır kimyasal silah ve gaz kullandığına dikkati çekti.

SMDK üyesi Telcu, "Esed rejimi bu silahı kullanarak uluslararası topluma haydut bir rejim olduğunu ve kendisiyle hiçbir zaman siyasi çözüme ulaşma ümidinin olmadığını gösteriyor" diye konuştu.

Rejimin ihlallerini belgelendirip Birleşmiş Milletler'e göndererek onlardan bu konuda adım atmaları talebinde bulunduklarını kaydeden Telcu, "Maalesef şu anki siyasi durum rejimin hesap vermesini sağlayamıyor çünkü siyaset kanunlardan üstün. Ancak bu siyasi durum değiştiğinde rejim başta zehirli gaz kullanması olmak üzere bütün ihlallerinin hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.

Telcu, ihlalle ilgili belgeleri aynı zamanda Suriye'nin Dostları Grubu'nun elçilerine gönderdiklerini ve onlarla irtibata geçerek sorularını yanıtladıklarını bildirdi.

Suriye ordusuna ait bir askeri helikopterle Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Zibdiye semtine ''klor gazı'' içeren varil bombasıyla düzenlenen saldırıda 3 kişi ölmüş, gazdan etkilenen 20 kişi sahra hastanesine kaldırılmıştı.

Muhalifler, geçen cumartesi rejimin ablukası altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinden başlatılan operasyonun yedinci gününde kent üzerindeki kuşatmayı kırmıştı.

Beşşar Esed rejimi, 21 Ağustos 2013'te Şam'ın Doğu Guta bölgesine sarin gazı ile saldırmış, saldırıda bin 300'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.


Yorumlar