Halep'teki hava saldırıları

- Suudi Arabistan, Halep'e yönelik artan saldırıları kınadı

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki hava saldırıları

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, Suriye'nin Halep kentine yönelik son günlerde artan saldırıları kınadı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki El-Yemame Sarayı'nda Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Halep'teki hastaneler ve okullar başta olmak üzere kente yönelik son günlerde artan yoğun bombardıman kınandı.

Okullar ile hastanelerin yıkılması, hizmet verememesi ve sivillerin insani yardımlardan mahrum bırakıldığının anımsatıldığı toplantıda, Suriye halkına yönelik saldırılar "vahşice" olarak nitelendirilerek, bu saldırıların uluslararası hukukun özüne, değerlerine ve ilkelerine aykırı, barbarca eylemler olduğu kaydedildi.

Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmetin durduğu bildirilmişti.

Halep'in doğu mahallelerinde 300 bin sivil, 4 Eylül'den bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor.

Suriye'de son 6 günde, Beşşar Esed rejimi tarafından düzenlenen ve Rus hava kuvvetlerinin destek verdiği saldırılarda, Halep kent merkezinin doğusunda 322 sivil hayatını kaybetmiş, bin 150'si de yaralanmıştı.

Yorumlar