Halep'te yerleşim yerine hava saldırısı

- Rus uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısı 22'ye, yaralıların sayısı 39'a yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Halep'te yerleşim yerine hava saldırısı

HALEP (AA) - Rus savaş uçaklarının, Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te muhalif bölgelere düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 22'ye, yaralıların sayısının 39'a yükseldiği bildirildi.

Halep'teki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma müdürü Mohammed Novlo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki Şear ve Meşhed semtlerinde yerleşim alanlarını bombaladığını söyledi.

Saldırılarda Meşhed'te 6, Şear'da 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 39 kişinin yaralandığını belirten Novlo, Rusların Şear'da yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında tamamen yıkılan 5 katlı bir binanın enkazları altında kalan 4 ailenin kurtarılmayı beklediğini kaydetti.

Kısıtlı imkanlarla enkaz kaldırma çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Novlo, sivil savunma ekiplerinin çok sayıda cansız bedeni enkaz altından çıkardığını aktardı.

Enkaz altında 6 yaşındaki kız çocuğu Rağed Şeyh Kasım'ın cesedinin çıkartıldığını anlatan Novlo, ''Her gün enkaz altından çocuk cesetleri çıkarıyoruz. Bu psikolojimizi bozuyor. Bu çocukların ne günahı var ama maalesef bu savaşın diyetini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar ödüyor.'' dedi.

Daha önce saldırıda ölenlerin sayısının 6, yaralı sayısının ise 19 olduğu belirtilmişti.

Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla birlikte Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlar başlatmıştı.

Ateşkes anlaşmasının 19 Eylül'de bitiminden bu yana Halep'e yönelik bombardımanlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 497 sivil yaşamını yitirdi, bin 667 kişi yaralandı.

Yorumlar